Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηράκλειου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας ηλικίας 41 και 35 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, σε ανήλικο αλλοδαπό και πλαστογραφία πιστοποιητικών. 

Ειδικότερα, χθες (06.07.2016), το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνελήφθη ο 41χρονος διότι προσήλθε στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου προκειμένου να ταξιδέψει για Σαρλερουά Βελγίου, συνοδεύοντας ανήλικο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας, τον οποίο παρουσίασε ως τέκνο του και για το οποίο υπέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ολλανδίας, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο του από την χώρα με προορισμό το Βέλγιο.

Στη συνέχεια από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας συνελήφθη, ο 35χρονος φερόμενος πατέρας του ανηλίκου ο οποίος παρέδωσε το ανήλικο τέκνο του στον 41χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 35χρονος στερείται των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook