Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά

Με αφορμή την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος της δακοκτονίας έτους 2016, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό και ερωτήματα στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Πλατανιά και ολόκληρου του νομού Χανίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 29/06/2016, με ομοφωνία των παρόντων μελών του ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 

«Με αφορμή την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος της δακοκτονίας έτους 2016, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό και εύλογα ερωτήματα στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Πλατανιά και ολόκληρου του νομού Χανίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη του προγράμματος. Η καθυστέρηση αυτή σε συνδυασμό με το πρόβλημα της καρπόδεσης, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Πλατανιά στην καταστροφή της παραγωγής τους, ειδικά εκείνων που αδυνατούν να την προστατεύσουν με ίδια μέσα. 

Κατόπιν αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά απαιτεί εδώ και τώρα: 

•    Την άμεση έναρξη της καταπολέμησης του δάκου σε όλες τις περιοχές του Δήμου Πλατανιά αλλά και όλων των Δήμων της Κρήτης, με κονδύλια από τον κρατικό Πρ/σμό. Να μην δεχτεί να μείνει εκτός προγράμματος καμία περιοχή. 

•    Την άμεση αύξηση των κονδυλίων από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε ο ΕΛΓΑ να έχει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό (γεωπόνοι, ειδικοί για την παρακολούθηση των προγραμμάτων όπως αυτό της δακοκτονίας, της καταγραφής των ζημιών κ.λπ.) και της γρήγορης καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς».

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στο γραφείο του κ. υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στους κ.κ. βουλευτές του νομού Χανίων, στον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στην Ομοσπονδία και στους αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης και στους κ.κ. Δημάρχους του νομού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook