Τα έψαλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο για το προσφυγικό μιλώντας στις 6/7/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή τη συζήτηση για την Σλοβακική Προεδρία.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «Το μόνο σίγουρο που η Προεδρία της Σλοβακίας έχει να αντιμετωπίσει είναι ότι υπάρχουν προκλήσεις και προβλήματα τα οποία δυστυχώς η Προεδρία της Ολλανδίας δεν κατάφερε να λύσει».

Και απευθυνόμενος στον κ. Φίτσο του είπε: «Κύριε Πρωθυπουργέ της Σλοβακίας, κύριε Φίτσο, το μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει αυτή την περίοδο την Ευρώπη και το γνωρίζετε παραμένει αυτό των προσφυγικών ροών, αφού η Συμφωνία της 18ης Μαρτίου με την Τουρκία δεν εφαρμόζεται, όπως δεν εφαρμόζονται και προηγούμενα συμφωνηθέντα, ακόμα και μεταξύ των κρατών μελών.

Γνωρίζετε κύριε Φίτσο ότι από τον Σεπτέμβριο εκκρεμεί η μετεγκατάσταση 66.400 προσφύγων από την Ελλάδα, πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν εκεί γιατί η μετεγκατάσταση  προχωράει με αργούς ρυθμούς αφού έχουν γίνει μέχρι στιγμής μόνο 1503 μετεγκαταστάσεις».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε «Επίσης εκκρεμεί η αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου ούτως ώστε να υπάρξει δίκαιη ανάληψη της ευθύνης όλων των κρατών μελών έναντι των προσφύγων προκειμένου η Ελλάδα και η Ιταλία να μην μετατρέπονται σε αποθήκες ψυχών. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε».   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook