Μπήκε στο νερό και παρά τον κυματισμό προσπάθησε με ό,τι μέσο βρήκε να σώσει έναν συνάνθρωπό του.

Ο λογος για έναν νέο άνδρα, φαντάρο που δεν λογάριασε τίποτα μπροστά στο χρέος του να σώσει έναν λουόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθίου, όταν ένας άνδρας περίπου 70 ετών, που κολυμπούσε στην περιοχή άρχισε να δυσκολεύεται να επιστρέψει στην ακτή λόγω του μικρού κυματισμού και της εξάντλησης των δυνάμεών του, με αποτέλεσμα να παρασέρνετε όλο και πιο βαθιά. 

Τότε ένας φαντάρος περίπου 25 χρόνων, που βρισκόταν στη λέσχη αξιωματικών στην ακτή του Μαραθίου, χωρίς να χάσει χρόνο και γρήγορα σκεπτόμενος, πήρε ένα κανό και έσπευσε να τον σώσει. Ο φαντάρος μετά από λίγη ώρα προσέγγισε τον λουόμενο ο οποίος ήταν εξαντλημένος από την προσπάθεια και χλωμός. Ο νεαρός άνδρας τον έπιασε και τον ανέσυρε με το κανό, έξω στην ακτή όπου του παρασχέθηκε φροντίδα από λουόμενους και καταστηματάρχες.

Από τη μια μεριά είναι άξια η προσπάθεια και η αυταπάρνηση που έδειξε ο φαντάρος ο οποίος χωρίς να διστάσει έτρεξε να παράσχει βοήθεια στον συνάνθρωπό του, χρησιμοποποιώντας ωστόσο, ως βοηθητικό μέσο το κανό προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή κανενός.

Από την άλλη, για μια ακόμα φορά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οφείλουμε τη θάλασσα να την αντιμετωπίζουμε με προσοχή και σεβασμό προκειμένου να μην προστίθενται όλο και περισσότερα περιστατικά στη λίστα των πνιγμών ανθρώπων στις θάλασσες της Κρήτης, όπως αυτού που έγινε σήμερα στην περιοχή του Αποκόρωνα.