Οι ρωσικές φυλακές είναι διάσημες για την σκληρότητα που επικρατεί. Ωστόσο, στο Black Dolphin, τη φυλακή υψίστης ασφαλείας, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα!

Ελάχιστα ξένα δημοσιογραφικά συνεργεία έχουν περάσει τις πύλες της διαβόητης φυλακής και ένα από αυτά ήταν η ομάδα του National Geographic, η οποία γύρισε το σχετικό ντοκιμαντέρ  το 2015.

Στην παλιότερη φυλακή της Ρωσίας ζουν περίπου 700 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων τρομοκράτες, σίριαλ κίλερ, αλλά και… κανίβαλοι!

Ένας από αυτούς, είναι και ο Vladimir Nikolayev, ένας κανίβαλος που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα δυο ανθρώπων. «Επέστρεφα σπίτι μου από ένα πάρτι και ήμουν λίγο μεθυσμένος. Στην είσοδο του σπιτιού μου, βρισκόταν ένας άλλος άντρας, επίσης μεθυσμένος, που μου ζήτησε φωτιά. Αρχίσαμε να τσακωνόμαστε και πιαστήκαμε στα χέρια, με χτύπησε και τον χτύπησα και τελικά πέθανε.

Τον έσυρα στο μπάνιο, τον έγδυσα και άρχισα να τον τεμαχίζω. Έκοψα το κεφάλι του, τα χέρια του… Και ξαφνικά με κυρίευσε μια σκέψη: γιατί να μην τον δοκιμάσω! Έκοψα ένα κομμάτι από τον μηρό του και το έβρασα. Το δοκίμασα και δε μου άρεσε, οπότε το τηγάνισα. Έδωσα κομμάτι κρέατος και σε έναν φίλο μου, ο οποίος το πήγε στη γυναίκα του… Τους είπα πως είναι κρέας από καγκουρό», λέει με ένα σαρδόνιο χαμόγελο.

Είναι τέτοια η αυστηρότητα και τα μέτρα ασφαλείας, που ένας σωφρονιστικός υπάλληλος είπε στην κάμερα ότι ο μοναδικός τρόπος για να αποδράσει κανείς, είναι… να πεθάνει.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook