Χρώμα, παλμός, μουσικές και τραγούδια της Ισπανίας πλημμύρισαν ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι το κέντρο του Ηρακλείου εκπλήσσοντας αλλά και μαγεύοντας όσους τυχερούς βρέθηκαν εκεί. Πανέμορφες «Σπανιόλες» έδωσαν μια διαφορετική, δροσερή νότα έξω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου μεταφέροντας νοερά τους δεκάδες περαστικούς, συμπολίτες αλλά και επισκέπτες, στην ισπανική κουλτούρα και την παράδοση του φλαμένκο, διάσημου και αγαπητού σε όλο τον κόσμο.  

Αφορμή για την όμορφη αυτή έκπληξη (flash mob)  έδωσε το πρώτο φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας…Ισπανία», που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη σε Ηράκλειο και Μυρτιά από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου. Οι διοργανωτές θέλησαν με έναν τρόπο διαφορετικό να προσκαλέσουν μικρούς και μεγάλους στο πολυθεματικό εξαήμερο Φεστιβάλ που βασίζεται στο ταξιδιωτικό βιβλίο του Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας Ισπανία», στη διάρκεια του οποίου θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους αλλά και τη γαστρονομία μίας από τις πιο αγαπημένες χώρες του Καζαντζάκη.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης-έκπληξης μοιράστηκε στο κοινό και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενώ οι όμορφες χορεύτριες, με πραγματικό ισπανικό ταμπεραμέντο, κατάφεραν να κερδίσουν το πιο ζεστό χειροκρότημα και τα επιφωνήματα των συγκεντρωμένων οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις ημέρες του Φεστιβάλ.  

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορεύτριες της Σχολής Χορού ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ-Φωτεινή Καλογεράκη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook