Εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδη Μυλωνά, ο νέος Τομέας ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων, στον Καβρό. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο δήμαρχος Αποκόρωνα  Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο δημαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός.

Ο τομέας ΕΚΑΒ Αποκορώνου στεγάζεται στο κτήριο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αποκορώνου Χανίων στον Καβρό και θα εξοπλιστεί με δύο νέα ασθενοφόρα, τα οποία θα σταθμεύουν το χειμώνα στον πυροσβεστικό σταθμό των Βρυσών για την εξυπηρέτηση των περιοχών Σφακίων και Αποκόρωνα, ενώ το καλοκαίρι και λόγω αυξημένων αναγκών, θα σταθμεύουν στον Καβρό για την γρηγορότερη αντιμετώπιση περιστατικών και από την Γεωργιούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Χανιά θα έρθουν 5 από τα 25 ασθενοφόρα που ενισχύουν τον ΕΚΑΒ στην Κρήτη ενώ αρχικά στις Βρύσσες θα σταθμεύσει το ένα καινούριο ασθενοφόρο και αναμένεται το δεύτερο για τον τομέα του ΕΚΑΒ στον Καβρό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης τόνισε ότι η αγορά ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ ήταν μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2007 και η σημερινή κυβέρνηση την ολοκλήρωσε μέσα σε λίγους μήνες, ενώ προανήγγειλε προσλήψεις προσωπικού για την επάνδρωση των ασθενοφόρων, προσθέτοντας όμως ότι για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών, υπάλληλοι από τους δήμους και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες θα εκπαιδευτούν, εφόσον το επιθυμούν, ώστε να μπορούν να συνδράμουν εάν χρειαστεί.

Οι δήμαρχοι Αποκόρωνα και Σφακίων έκαναν λόγο για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς σημείωσε οτι είναι σημαντικό οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Χανίων να νιώθουν ασφαλείς οτι σε περίπτωση κάποιου περιστατικού, αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

(φωτογραφίες ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook