Στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων εξέλεξε προεδρείο με την εξής σύσταση:

Πρόεδρος: Σταυριανουδάκης Μανούσος
Αντιπρόεδρος: Κατσαρός Ιωάννης
Γραμματέας: Μπομπολάκης Νεκτάριος
Ταμίας: Μαρακάκης Αντώνιος
Οργανωτικός Γραμματέας: Πατεράκης Γεώργιος

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Αλεξανδράκης Γεώργιος
Αναγνωστάκης Εμμανουήλ
Βενετάκης Γεώργιος
Μαριδάκης Γεώργιος
Μαρτσάκης Δημήτριος
Μπομπολάκης Ιωάννης
Ξανθουδάκης Ιωάννης
Παπουτσάκης Γεώργιος
Σεργάκη Δήμητρα
Τσουρουνάκης Σοφοκλής

Επίσης το Σάββατο 9 Ιουλίου συνεδρίασε η Πανελλαδική Επιτροπή των 68 μπλόκων που συγκροτήθηκε στην διάρκεια των κινητοποιήσεων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Βέροια στο Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ στον περιφερειακό δρόμο Βέροιας-Νάουσας. Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν τα αιτήματα διεκδίκησης της μικρομεσαίας αγροτιάς και η οργάνωση της πάλης της για να αποκρούσει την αντιαγροτική επίθεση που δέχεται. Από τα Χανιά συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης

Οι αγρότες έχουμε απέναντί μας, αντιπάλους και εχθρούς μας, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που με την εκμετάλλευσή μας και την κερδοσκοπία απομυζούν το μόχθο μας, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια και το κράτος με τους βαρείς φόρους που ρουφούν το αίμα μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν και στηρίζουν μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που δημιουργήθηκε μέσα στο καμίνι του αγώνα, καλεί όλους τους αγρότες να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική επιφυλακή και εγρήγορση για να οργανώσουμε νέους μάχες, με στόχο ανατρέψουμε τα μέτρα και την πολιτική που μας καταστρέφει.