Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών κ.Ραγκούση απέστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκος Παρασύρης για το θέμα της έντασης που επικρατεί στο χώρο των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η διαφαινόμενη απόφαση για οριζόντια διευθέτηση και πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων χωρίς κριτήρια και κανόνες είναι πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τα οποία ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή θα έπρεπε να αποτελούν πυξίδα για τον προσανατολισμό του Υπουργείου.

Η αποφασιστικότητα και η σιγουριά που εκπέμπεται από την ηγεσία του Υπουργείου για την πλήρη απελευθέρωση στο χώρο των ΤΑΞΙ δεν προκύπτει από κάποιο ευρωπαϊκό προηγούμενο αλλά ούτε βασίζεται σε ενδεχόμενη μελέτη για τις συνέπειες μιας άναρχης απελευθέρωσης.

Παραμένει πάντα σε εκκρεμότητα το ζήτημα του κομίστρου και από ποιόν θα καθορίζεται το ύψος του. Επίσης, η ανάγκη να υπάρξει μια πρόταση διευθέτησης πιο φιλική στο περιβάλλον και επιτέλους πιο πράσινη για τους πολίτες».

Και συνεχίζει

«Η πρακτική “πονάει δόντι, κόβει κεφάλι” δείχνει προχειρότητα. Η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει με ηρεμία, σύνεση και μεθοδικότητα να προσεγγίσει το ζήτημα και να καταστεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Καταλήγοντας ο κ. Παρασύρης ζητάει άμεσες ενέργειες για εκτόνωση της κατάστασης που η συνέχισή της θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες για τις τουριστικές περιοχές της χώρας

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook