Η πισίνα Deep Joy- ή Y-40- στην Ιταλία κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο που γεμίζει με ζεστό νερό. Στη επιφάνειά της, η πισίνα είναι όπως κάθε άλλη. Από κάτω όμως, τα βάθη της ποικίλλουν ενώ διαθέτει και τέσσερις υποβρύχιες σπηλιές για να εξερευνήσουν οι δύτες.

Το βαθύτερο σημείο της είναι ένα κυλινδρικό τούνελ που φτάνει σε βάθος 40 μέτρων από την επιφάνεια.

Υπάρχει επίσης ένα οριζόντιο τούνελ που επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν «μέσα στο νερό» σαν να είναι ενυδρείο.

Ο φωτογράφος Rino Sgorbani αποφάσισε να επιχειρήσει τη δύσκολη βουτιά και να βουτήξει στα βάθη της πισίνας, βγάζοντας μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες.

«Στο ρηχό μέρος ήταν σαν μια οποιαδήποτε πισίνα. Στο βάθος της όμως είναι σαν βουτιά στα βάθη της θάλασσας αλλά με νερό ζεστό όπως στην Καραϊβική. Ήταν μια ωραία και συναρπαστική εμπειρία», είπε στη Daily Mail.

Το νερό διατηρεί τη θερμοκρασία της πισίνας στους 32 βαθμούς.

Το πρότζεκτ σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Emanuele Boaretto και τον όμιλο Boaretto Hotel Group και άνοιξε τον Ιούνιο του 2014.

Παρέχει αρκετές υποβρύχιες δραστηριότητες όπως καταδύσεις και μαθήματα υποβρύχιας φωτογράφισης.

Στην πισίνα έχουν φιλοξενηθεί και παρουσιάσεις από «γοργόνες» αλλά και μαθήματα σε παιδιά για να κολυμπούν σαν τα μυθικά πλάσματα.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook