Κατάκαρδα φαίνεται ότι πήρε ο εκδότης του kontra news, Γιώργος Κουρής, το γεγονός ότι η NASA επέλεξε να δημοσιεύσει τη φωτογραφία του Χρήστου Κοτσαύτη που απεικονίζει την αρχαία ελιά των Βουβών. 

Ο κ. Κουρής μετά από αυτή την ανάρτηση της NASA στην ηλεκτρονική της σελίδα, αντιδρά τονίζοντας ότι η δική του ελιά στην Κρανιά της Κεφαλονιάς με περίμετρο 16 μ. είναι μεγαλύτερη από αυτή των Βουβών Χανιών με περίμετρο 12,5 μ.

Η ένσταση μάλιστα του κ. Κουρή για το ποια είναι η αρχαιότερη ελιά του πλανήτη μεταφέρθηκε και στο χαρτί και συγκεκριμένα σε επιστολή του προς της NASA!

Στην ηλεκτρονική έκδοση μάλιστα του kontra news αναφέρει:                                                                       

«ΝΑΣΑ: Η ελιά στις Βουβές Χανίων με περίμετρο 12,5.μ. Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Η δική μου ελιά στην Κρανιά της Κεφαλονιάς με περίμετρο 16 μ.!!!

Προχθές οι επιστήμονες της ΝΑSΑ επέλεξαν και ανάρτησαν στην ηλεκτρονική τους σελίδα όπως καθημερινά έχουν καθιερώσει «την ωραιότερη και καλλίτερη φωτογραφία της ημέρας στον πλανήτη» δημοσιεύοντας τη φωτογραφία μιας ελιάς στο χωριό Άνω Βουβές των Χανίων με περίμετρο 12,5 μέτρα παρουσιάζοντας την σαν τη μεγαλύτερη σε ηλικία και όγκο ελιά στον πλανήτη.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Κουρής με επιστολή του μέσω του ίντερνετ ειδοποιούσε την ΝΑSΑ ότι έχει κάνει λάθος, γιατί η ελιά της οικογένειάς του που βρίσκεται στη θέση Κρανιά, έξω από την πόλη του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά είναι μεγαλύτερη σε ηλικία και όγκο ή δε περίμετρός της στη βάση της είναι 16 μέτρα, δηλαδή έχει διάμετρο τέσσερα μέτρα μεγαλύτερη.

Η εκπληκτική αυτή ιστορία έχει ως εξής αφού τονιστεί ότι όταν ο Γιώργος Κουρής έστειλε συνεργάτη του, για να μετρήσει ακριβώς την περιφέρεια της ελιάς, ο συνεργάτης του βρήκε άλλους 3-4 γείτονες να μετράνε την ελιά γιατί είχαν δει και αυτοί την ανάρτηση της ΝΑSΑ και είχαν σπεύσει να μετρήσουν τις διαστάσεις της σίγουροι ότι η Κεφαλονίτικη ελιά ήταν μεγαλύτερη.

Ολη αυτή η ιστορία δείχνει ότι όλοι εμείς οι Έλληνες είμαστε εκτός από δουλευταράδες, έξυπνοι και ικανοί άνθρωποι και πάντοτε βλέπουμε πιο μακριά γι΄ αυτό και τα… μετράμε όλα!

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Κουρή στη ΝΑSΑ:

“DEAR FRIENDS OF NASA YOU MADE A MISTAKE!
 
Our olive tree has a perimeter of 16 meters, 4 meters more than the olive tree that you showed yesterday, as the largest olive tree in the world, that has a perimeter of only 12.5 meters.
 
Dear friends

Respecting and honoring your credibility and NASA’s contribution to the world culture, I want to say that yesterday in your best picture of the day you presented an enormous olive tree, located in Vouves village in Chania Crete.  From the analysis of the trunk appears to be at least 2000 years old. We are sending you three photos with an olive tree, located in in “Krania” at the Kouri estate outside of Argostoli in Kefalonia with a perimeter of 16 meters.

We think that is worth it, to correct the mistake, which surely was unbeknownst to you and thank you very much.

Even more, we invite you in Kefalonia to see our beautiful olive tree and other “strange” geological phenomena that occur on the island, such as the famous sinkholes known as “Katavothres” in Argostoli, where for thousands of years’ huge amounts of sea water, are vanishing into the holes.
Sincerely,
George A. Kouris”

Και η επιστολή στα ελληνικά

“ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ!

Η δική μας ελιά έχει περίμετρο 16 μέτρα, 4 ολόκληρα μέτρα μεγαλύτερη περίμετρος από την ελιά που δείξατε προχθές, σαν ίσως την μεγαλύτερη ελιά στον κόσμο που έχει περίμετρο μόνο 12,5 μέτρα.

 Αγαπητοί φίλοι

Σεβόμενος και τιμώντας την αξιοπιστία  για την τεράστια προσφορά της ΝΑΣΑ στον παγκόσμιο πολιτισμό, θέλω να σας πω ότι στην προχθεσινή σας ανάρτηση που παρουσιάσατε ως την “καλύτερη φωτογραφία της ημέρας στον πλανήτη”, μία τεράστια ελιά, που βρίσκεται στο χωριό Βούβες στα Χανιά Κρήτης, η ηλικία της οποίας από την ανάλυση του κορμού της και δείχνει να είναι τουλάχιστον 2.000 χρόνων, σας στέλνουμε τρεις φωτογραφίες της ελιάς μας που βρίσκεται στην περιοχή της Κρανιάς στο κτήμα Κουρή έξω από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και έχει περίμετρο 16 μέτρα.

Νομίζουμε ότι αξίζει να διορθώσετε το λάθος, που σίγουρα έγινε εν αγνοία σας και σας ευχαριστούμε πολύ.

Σας προσκαλούμε μάλιστα να σας φιλοξενήσουμε στην Κεφαλονιά  για να δείτε την πανέμορφη ελιά μας, καθώς και άλλα «περίεργα» γεωλογικά φαινόμενα που συμβαίνουν στο νησί μας, όπως είναι οι περίφημες καταβόθρες στο Αργοστόλι όπου χιλιάδες χρόνια τώρα τεράστιες ποσότητες θάλασσας μπαίνουν σε μία τρύπα στη γη και χάνονται.

Με τιμή Γιώργος Α. Κουρής”»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook