Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής διοργανώνουν το 1ο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ Κεραμικής στο Θραψανό Ηρακλείου στα πλαίσια της 31ης «Γιορτής Θραψανιώτη Αγγειοπλάστη 2016» που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16-17 Ιουλίου ΓΙΟΡΤΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΗ 2016.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να παρακολουθήσουν ψήσιμο κεραμικών σε αντίγραφο αρχαίου καμινιού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :

Παρασκευή 15 Ιουλίου : «Το πιθάρι του Διογένη και τα πιθάρια του Θραψανού»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού με αφήγηση ιστοριών, διαδραστικά παιχνίδια και εργαστήριο κεραμικής.

18.00 – 21.00 (τρία τμήματα ανά μια ώρα, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Σάββατο 16 Ιουλίου:  «Πήλινα αφιερώματα στη Θεά»

Εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες με θεματική τα μινωικά ειδώλια ανθρώπων και ζώων. 

18.00 – 21.00 (δύο τμήματα ανά μιάμιση ώρα, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Κυριακή 17 Ιουλίου: «Ιστορίες φωτιάς»

Επίδειξη τροχού και ελεύθερα εργαστήρια κεραμικής για μικρούς και μεγάλους (18.00 – 21.00) Ψήσιμο των κεραμικών από τα προηγούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα σε αντίγραφο αρχαίου κλιβάνου (ολοκλήρωση ψησίματος 21.00 – 22.00)

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό σχολείο του Θραψανού (χώρος εκδηλώσεων) και  θα ακολουθήσουν Κρητικές βραδιές με Κρητικούς Καλλιτέχνες.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα  στις 15 και 16 Ιουλίου απαιτείται η έγκαιρη κράτηση θέσεως στην γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Πεχυνάκη Στέλλα στο τηλέφωνο  6934410562). Σχεδιασμός υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων Νίκος Λιάρος – Θαλασσινή Μπράτσου (αρχαιολόγοι – κεραμίστες) με την συνδρομή των αγγειοπλαστών Θραψανού