Οι συνθήκες στην Ελλάδα έχουν σταθεροποιηθεί με το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και στηρίζουν τη σταθερή προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου Caa3, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s στην ετήσια πιστωτική ανάλυσή του για την Ελλάδα.

O οίκος σημειώνει ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής που συνδέονται με τους όρους του προγράμματος είναι ακόμα υψηλοί, «υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις της χώρας».

Ο Moody’s προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί 0,7% φέτος και θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,8% το 2017. Βραχυπρόθεσμα, σημειώνει, πολλά θα εξαρτηθούν από την έγκαιρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, που ανέρχονταν σε 5,5 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου 2016.

«To αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 και η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος βοήθειας τον Ιούνιο σημαίνουν ότι ο κίνδυνος σεναρίων που συνεπάγονται είτε ένα αδιέξοδο με τους επίσημους πιστωτές και/ή μία βαθύτερη ύφεση λόγω παρατεταμένης αβεβαιότητας, έχει κάπως υποχωρήσει», αναφέρει ο Moody’s.

«Ο οίκος αναμένει ότι το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα κορυφωθεί φέτος στο 182,8% του ΑΕΠ. Αν και το επίπεδο αυτό είναι υψηλό, η διάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και των απαιτήσεων για την εξυπηρέτησή του παραμένουν ευνοϊκές», σημειώνεται στην έκθεση.

in.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook