Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη μεγάλη σκακιστική συνάντηση στην Παλαιόχωρα, αφού το 9ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι θα διεξαχθεί το διάστημα 20-27 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση για τη σπουδαία διοργάνωση:

Ξεκίνησε η αντίστροφη  μέτρηση για την διεξαγωγή του 9ου Διεθνούς σκακιστικού τουρνουά Παλαιόχωρας, μιας και την προσεχή Τετάρτη  20/7 και ώρα 17:00  όλα θα είναι έτοιμα ώστε οι παίκτες να πατήσουν τα σκακιστικά χρονόμετρα για την πρώτη τους  κίνηση και  την επίσημη έναρξή του διάσημου αυτού τουρνουά.

Για ένατη  συνεχή χρονιά, η σκακιστική καρδιά θα χτυπάει στο νοτιότερο άκρο  της Ελλάδας, στην φιλόξενη Παλαιόχωρα, ενώ  θα υποδεχτεί για άλλο ένα καλοκαίρι και για  μια εβδομάδα περίπου,  σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων από όλο τον κόσμο!

Εντύπωση προκαλεί για άλλη μια φορά το πλήθος των εθνικοτήτων των σκακιστών που συμμετέχουν στην διοργάνωση  με  200 και πλέον συμμετοχές από 28 διαφορετικές χώρες,  ενώ για πρώτη φορά φέτος προστίθενται χώρες όπως η Μογγολία, το Ιράκ και, η Εσθονία.Ένα δείγμα της εξαιρετικής απήχησης και σημασίας που έχει  η συγκεκριμένη διοργάνωση!

Επιπλέον, πολύ σημαντική είναι φέτος και η δυναμικότητα του τουρνουά, με 50 τιτλούχους σκακιστές, ανάμεσα τους 21 με τον κορυφαίο τίτλο του Grandmaster (GM)!

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν – ο κορυφαίος της διοργάνωσης Gharamian Tigran, η Πρωταθλήτρια Αρμενίας Gevorgyan Maria, η οποία έχεις και πολλές άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό της, η πρωταθλήτρια Ηνωμένων Πολιτειών   Αμερικής στην κατηγορία της Eswaran Ashritha, η οποία επίσης είναι και Πρωταθλήτρια Βόρειας και Νότιας Αμερικής κάτω των 20 ετών.

Από τις συμμετοχές δεν λείπουν  βέβαια και οι  Έλληνες πολύπρωταθλητές Χρήστος Μπανίκας και Στέλιος Χαλκιάς, αλλά και πλήθος ταλαντούχων νεαρών σκακιστών!

Τις σκακιέρες πλαισιώνουν και πλήθος νεαρών σκακιστών της πόλης μας, που ενδιαφέρονται να αποκομίσουν μια πολύ σημαντική αγωνιστική εμπειρία με τη συμμετοχή τους στην διοργάνωση αυτή.

Επιπλέον, πέραν της μεγάλης του αθλητικής σημασίας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο, το τουρνουά αυτό με τους 1.000 και πλέον παίκτες και συνοδούς που φιλοξενεί για μια ολόκληρη εβδομάδα κάθε χρόνο, αποτελεί μία τονωτική ένεση για την οικονομία της Παλαιόχωρας και κατ’ επέκταση του Νομού Χανίων γενικότερα, με θετικότατο αποτέλεσμα για τα ξενοδοχεία και όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής. Αλλά είναι και μια θετική προβολή για τα Χανιά, μέσα από σκακιστικές στήλες εφημερίδων και περιοδικών από όλη την Ευρώπη, και από πολλά Ελληνικά και ξένα σκακιστικά site στο διαδίκτυο, ενώ και η επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων www.chaniachess.gr, δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέψεις.

Διοργανωτές του διάσημου τουρνουά αυτού είναι ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου,  η Περιφέρεια Κρήτης,  Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, ενώ συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και το ΕΒΕ Χανίων.
Χορηγοί του 9ου Διεθνούς τουρνουά Σκάκι Παλαιόχωρας είναι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων, η  Ηλέκτωρ ΑΕ και το κατάστημα Σκορδυλάκη, ενώ δεν θα πρέπει να αμελήσουμε  την πολύτιμη συμβολή των Συλλόγων εστίασης και ενοικιαζόμενων δωματίων  Παλαιόχωρας και λοιπών τοπικών επιχειρήσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Επιβεβαίωση συμμετοχών: Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 έως 11π.μ.
Κλήρωση 1ου Γύρου: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 15:00 
Τελετή έναρξης: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 17:00
Τελετή λήξης: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, 16:30

1ος Γύρος

Τετάρτη

20 Ιουλίου

17.30

2ος Γύρος

Πέμπτη

21 Ιουλίου

10.00

3ος Γύρος

Πέμπτη

21 Ιουλίου

17.30

4ος Γύρος

Παρασκευή

22 Ιουλίου

17.30

5ος Γύρος 

Σάββατο

23 Ιουλίου

17.30

6ος Γύρος

Κυριακή

24 Ιουλίου 

17.30

7ος Γύρος

Δευτέρα

24 Ιουλίου

17.30

8ος Γύρος

Τρίτη

25 Ιουλίου

17.30

9ος Γύρος

Τετάρτη

27 Ιουλίου

10.00

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook