Αϊτή, 12 Ιανουαρίου 2010. Σεισμός έντασης 7,3 ρίχτερ, με επίκεντρο λίγο έξω από την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, ισοπεδώνει την ευρύτερη περιοχή. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι θάβονται κάτω από τα χαλάσματα. Μικρές ανθρώπινες ιστορίες ζωής εδώ κι εκεί δίνουν μια πινελιά αισιοδοξίας στην απέραντη τραγωδία που θα συνεχίζει να σκεπάζει τη χώρα για αρκετούς μήνες μετά.

Όπως η περίπτωση του νεαρού Αϊτινού της φωτογραφίας, ο οποίος κατάφερε να σωθεί – ίσως ο μοναδικός από την οικογένειά του. Και κρατώντας το χέρι του κυανόκρανου, βρίσκει τη δύναμη να χαμογελά. Γι\’ αυτό το στιγμιότυπο, ο φωτορεπόρτερ Πάτρικ Φάρελ, από την εφημερίδα «Miami Herald», ξεχώρισε στον διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Αειφόρος ανάπτυξη», σύμφωνα με tanea.

Επαγγελματίες από 71 χώρες ακολούθησαν την προτροπή του πρακτορείου «Μοιράσου τη στιγμή, μοιράσου το μέλλον», με αποτέλεσμα η κριτική επιτροπή να αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5.536 φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook