Υγειονομικό υλικό αξίας περίπου 800.000 δολαριών πρόσφερε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής με τη συνεργασία και συμβολή του IOCC, στις υγειονομικές μονάδες της Κρήτης.

Οι 25 παλέτες που μεταφέρονταν σε ένα κοντέινερ 40 ποδών και περιείχαν αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, έφτασαν το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στις εγκαταστάσεις του οποίου θα παραμείνει μέχρι να αξιοποιηθεί και να διοχετευθεί στις υγειονομικές μονάδες της  7ης ΥΠΕ Κρήτης, κυρίως από τα ΓΝ Χανίων και Ρεθύμνου και τα ΠΕΔΥ-ΚΥ των δύο νομών.

Το υλικό αφορά σε επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια, συσκευές αναρρόφησης, χειρουργικά πεδία κ.α το οποίο τηρεί αυστηρά τις ημερομηνίες λήξης και την κατ’ είδος πιστοποίηση και προορίζεται να διανεμηθεί σε υγειονομικές μονάδες, ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Η δωρεά παρελήφθη από τη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κα Ελένη Μαυρομμάτη, την Υποδιοικήτρια κα Ελένη Γιακουμάκη, παρουσία της εκπροσώπου στην Ελλάδα του IOCC κας Δέσποινας Κατσιβελάκη, της Διοίκησης του ΓΝ Χανίων και ειδικής επιτροπής, η οποία έχει ήδη ορισθεί για τη διαχείριση της.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook