Το εθνικό σχέδιο για την ανοιχτή διακυβέρνηση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση του αστικού κράτους προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό για την καπιταλιστική ανάπτυξη, πιο ταξικό και πιο αυταρχικό.

Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής σημειώνοντας πως προωθείται η χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες, στα μητρώα της δημόσιας περιουσίας, στις προμήθειες Δημοσίου, για να διευκολυνθούν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και η ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών.

Πρόσθεσε ότι το αστικό κράτος δεν είναι ουδέτερο, υπηρετεί στοχεύσεις της αστικής τάξης, επιβάλλει τη θέση και τα συμφέροντα των λίγων στους πολλούς. Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση στις δομές και στους υπαλλήλους του Δημοσίου δεν έχει στόχο την παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών. Ο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος γίνεται στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση με φιλολαϊκά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να υπάρξει καλή αξιολόγηση. Όπως εξήγησε, το ΚΚΕ δεν υπερασπίζεται το σημερινό δημόσιο τομέα που έχει σαν βασική αποστολή να υπηρετήσει την οικονομία της αγοράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook