Κοινή ανακοίνωση των ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαιστού και Γόρτυνας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την διαχείριση του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου Νικολούδη:

«Τασσόμαστε υπέρ της αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου “Νικολούδη”! Το στρατόπεδο “Νικολούδη” στην περιοχή της Μεσαράς, είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και 20 χρόνια, έχει έκταση 48 περίπου στρεμμάτων και είχε ενταχθεί στον Πίνακα Αποδεσμευόμενων Στρατοπέδων, με σκοπό την αξιοποίησή του από την Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (Υ.Α.Μ.Σ.), στο πλαίσιο του νόμου 2745/99.

Αν κι έχει επανειλημμένως τεθεί ζήτημα εκποίησής του προς εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, στην εν λόγω περίπτωση, οι προσπάθειες αξιοποίησής του δεν ευοδώθηκαν με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη δικαιοδοσία του ΓΕΣ.

Η πρόσφατη πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Διοικητηρίου για όλη τη Μεσαρά, όπου θα στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και άλλες υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Τμήμα και οι Σαμαρείτες του ΕΕΣ.

            Σημαντικές προσπάθειες για την αξιοποίηση του στρατοπέδου έχουν γίνει και από το Μεσαρίτη βουλευτή μας κ. Λευτέρη Αυγενάκη με κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις προς τους πρώην Υπουργούς Εθνικής Άμυνας την περίοδο 2008-2013, δίχως όμως να υπάρξει ανταπόκριση.

Η αδιαφορία των διατελέσαντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών επί διακυβέρνησης ΝΔ, έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη του στρατοπέδου και τον αποκλεισμό της τοπικής κοινωνίας από σημαντικές υποδομές.      

            Δεσμευόμαστε να δράσουμε συντονισμένα και να διεκδικήσουμε την αξιοποίηση του στρατοπέδου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δήμου και το καλό του τόπου μας!            

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη για μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών! Είμαστε αποφασισμένοι να εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια!».