Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με σχολεία Προσχολικής και Α/βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Χανίων, υλοποίησε από το Δεκέμβριο 2015 έως και τον Ιούνιο 2016, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς μαθητές με θέμα: «Μάθε να καλλιεργείς την τροφή σου».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν συστηματικά οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Σούδας, ενώ εκπαιδευτικές επισκέψεις στο χώρο του Λαχανόκηπου πραγματοποίησαν το 5ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου, το 5ο  Νηπιαγωγείο Χανίων και το Δημοτικό σχολείο Βατόλακκου.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, κ.Ελευθερία Αλιφιεράκη δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε αγροτεμάχια που παραχωρήθηκαν στους μαθητές γι’ αυτό το σκοπό και περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση για τη διαδικασία της καλλιέργειας και  πρακτική εφαρμογή των γνώσεων, από τη φύτευση ως τη συγκομιδή με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και  εκπαίδευση των μαθητών στις βασικές αρχές καλλιέργειας οπωροκηπευτικών. Τέλος, η κυρία Αλιφιεράκη ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και τους ευχήθηκε Καλό Καλοκαίρι!

Η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού του Δήμου Χανίων κ. Αθηνά Πετράκη ανέφερε ότι μέσα από τις συντονισμένες δράσεις των εκπαιδευτών, τις ομαδικές δραστηριότητες και το παιχνίδι, όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στη διαδικασία της καλλιέργειας, αλλά πάνω απ’ όλα να ευαισθητοποιηθούν στις έννοιες: συνεργατικότητα, αλληλεγγύη, κοινωνική προσφορά, σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Το συντονισμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ανέλαβαν οι: Παπίλαρη Ειρήνη Γεωπόνος, Σταυρουλάκης Μιχάλης Κοινωνικός Λειτουργός του Δημοτικού Λαχανόκηπου και οι Ψυχολόγοι του Γραφείου Διαμεσολάβησης Κουκουτσάκη Φανή και Χριστουλάκη Στέλλα.

Τα προϊόντα που παρήχθησαν παραχωρήθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κεντρικό Συσσίτιο για την ενίσχυση των συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook