Οι βάρβαρες, βάναυσες, απάνθρωπες επιθέσεις <Μουσουλμάνων> τρομοκρατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, και προηγουμένως στην Λεωφόρο Ανεξαρτησίας του Πέρα, στην Πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, δηλαδή μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του ομώνυμου τεμένους γνωστού και ως Blue Mosque, στην Άγκυρα, στο Ορλάντο των ΗΠΑ, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας, στην Ινδονησία, στην Αίγυπτο, στο Μπάνγκλα-Ντες, στην Λιβύη, στην Τυνησία, στο Κουβέϊτ, και ένας Θεός ξέρει που αλλού, εγκαινιάζουν μία νέα περίοδο αιματηρών αποσταθεροποιητικών συγκρούσεων σε παγκόσμια κλίμακα!

Δεν πρόκειται για τις συνήθεις έως τώρα μορφές τρομοκρατικής δράσης.

Η γνωστή έως τώρα μορφή τρομοκρατικής δράσης αναπτύσσεται γύρω από την προβολή κάποιου αιτήματος και την <τρομοκράτηση>, δηλαδή τον εκφοβισμό κυρίως της κοινής γνώμης με σκοπό την αποδοχή των απόψεων και των όρων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Να μην αμφιβάλλει κανείς ότι πίσω από κάθε τρομοκρατική οργάνωση <κρύβεται> μία τουλάχιστον δύναμη, η οποία την <καθοδηγεί>, ή ακριβέστερα την <ποδηγετεί>, την <χειραγωγεί>!

Χωρίς την εν κρυπτώ ή παρασκηνιακή υποστήριξη κάποιας σημαντικής δύναμης, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να επιβιώσει!
Που θα βρει χρήματα και όπλα; Ποιός θα παράσχει εκπαίδευση αντάρτικου στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης;

Ως γνωστόν, η εκπαίδευση αντάρτικου διαφέρει από την κλασσική στρατιωτική εκπαίδευση.

Η Αλ-Κάϊντα δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς με πυρήνα την Μουσουλμανική θρησκεία, για να πολεμήσει στο όνομα του Ισλάμ και του Ιερού Νόμου Αυτού τον (άπιστο, άθεο,υβριστή,Μαρξιστικό) σοβιετικό στρατό, που με την εισβολή του,το 1979, στο Αφγανιστάν <μόλυνε> τα χώματα αυτής της Μουσουλμανικής  ασιατικής  χώρας.

Η φρικτή οργάνωση <Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής>, γνωστή στα ελληνικά με τα αρχικά ΙΣΙΣ, είναι απότοκη της εισβολής των Αμερικανών και των Άγγλων στο Ιράκ,το2003, και της συνεπακόλουθης <εκκαθαρίσεως> του κρατικού μηχανισμού και των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ από τους προσκείμενους στο Μπάαθ Σουνίτες. Γι΄αυτό, οι στρατηγοί και διοικηταί του Σαντάμ Χουσεϊν βρέθηκαν διοικηταί στο ΙΣΙΣ!

Η οργάνωση αυτή γιγαντώθηκε στην Συρία στην προσπάθεια ένοπλης ανατροπής του Προέδρου Μπάσαρ ελ Άσαντ, δηλαδή της συριακής πτέρυγας του Κόμματος Μπάαθ.Η ιρακινή πτέρυγα αυτού καταστράφηκε με την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεϊν το 2003.

Οι <παροικούντες την Ιερουσαλήμ> γνωρίζουν ότι, τρεις (3) χώρες, δύο (2) δυτικές και μία (1) χώρα της Μέσης Ανατολής βρίσκονται πίσω από την φρικτή και βάναυση αυτή οργάνωση.

Κατά σύμπτωση……, μετά την επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ο Θρησκευτικός Αρχηγός και Καθοδηγητής (ράχμπαρ)του Ιράν, δηλαδή ο διάδοχος του Αγιατολλάχ  Κχομεϊνί, ο Αγιατολλάχ Σεγέντ Αλί Κχαμενεϊ κατωνόμασε ρητώς και απεριφράστως τρεις (3) χώρες! Δύο (2) δυτικές και μία (1) χώρα της Μέσης Ανατολής!!!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά….δύο (2) υπουργοί μιάς χώρας της Μέσης Ανατολής, εκ των οποίων η μία υπουργός νεαρά (περί τα 30-35)και ωραιοτάτη-πραγματική καλλονή της Μέσης  Ανατολής-δεν μάσισαν τα λόγια τους! Δήλωσαν έξω από τα δόντια ότι, αντί να δουν τους Σιϊτες του Ιράν στην Υεμένη , προτιμούν να δουν τον ΙΣΙΣ!

Η αμερικανικής εμπνεύσεως <Αραβική Άνοιξη> εξελίχθηκε σε <Αραβική Κατάρα>, η οποία μετέτρεψε το Ιράκ, την Συρία και την Υεμένη σε πεδίο σκληρών <ενδομουσουλμανικών>, <δογματικών> ενόπλων συγκρούσεων!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το αυγό του φιδιού έχει επωασθεί και έχει ήδη εκκολαφθεί η επόμενη φάση, που θα είναι η σύγκρουση του οργισμένου και αναγεννημένου από την τέφρα του Ισλάμ με τον ιστορικό και πολιτιστικό αντίπαλό του, που είναι η Δύση!

Με τον όρο <Δύση> εννοείται κυρίως η Ευρώπη (μάλιστα η δυτική Ευρώπη). Από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο γεωγραφικό περιεχόμενο του όρου αυτού προστέθηκε και η Αμερική, δηλαδή η βόρεια Αμερική, ΗΠΑ και Καναδάς.

Θα πρέπει να κατανοηθεί και να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι, το Ισλάμ είναι από την φύση του αντι-δυτικό, ουχί με την Μαρξιστική του όρου έννοια, αλλά με την πολιτιστική του όρου έννοια! Τι σημαίνει αυτό; Μα είναι απλό. Παν ότι προέρχεται από την Δύση είναι επιλήψιμο, συζητήσιμο, κατακριτέο και απορριπτέο! Επειδή  η πρόοδος των επιστημών και της τεχνολογίας συντελέσθηκε στην Δύση, δεν σημαίνει ότι ο κόσμος του Ισλάμ πρέπει να <αποδεχθεί> τον δυτικό πολιτισμό ως έχει!

Το Ισλάμ έχει τις δικές του πολιτιστικές αξίες, οι οποίες είναι ασφαλώς ανώτερες από τις δυτικές!

Η κριτική εστιάζεται κυρίως σε θέματα ηθικής.

Από την Δύση προήλθε η έκλυση των ηθών, τα πρότυπα ακολασίας και έκλυτου βίου. Ο Μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να <προστατευθεί> από αυτές τις <μολυσματικές> επιρροές και παρενέργειες του δυτικού πολιτισμού.

Πως θα <προστατευθεί>; Απλούστατα, <αμυνόμενος> κατά των πολιτιστικών μιασμάτων και των βεβηλώσεων των μουσουλμανικών αρετών και αξιών.

Ιδού, λοιπόν, το σπέρμα της σύγκρουσης των πολιτισμών, που <προφήτεψε>, το 1992, ο Samuel Huntington (clash of civilizations)!  

Συναφώς ενδείκνυται να υπενθυμίσω ότι, το <Τζιχάντ>, δηλαδή ο Ιερός Πόλεμος είναι έννοια <αμυντική> , και ουδέποτε <επιθετική>. Το <Τζιχάντ> αποβλέπει στην προστασία της Μουσουλμανικής Κοινότητας από< εξωτερική>  απειλή, δηλαδή επίθεση, και εσωτερική εξέγερση, δηλαδή στάση!

Στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία κάποια αρρωστημένα και διεστραμμένα μυαλά <σπρώχνουν> την ανθρωπότητα προς την κατεύθυνση της σύγκρουσης πολιτισμών με περιεχόμενο θρησκευτικό, <αποτρεπτική> ενέργεια μπορεί να αναπτύξει μόνο ένας σοβαρός Διάλογος μεταξύ των Θρησκειών και των Πολιτισμών.

Μόνο η επιρροή των θρησκευτικών ηγετών μπορεί να <αποτρέψει> μία τέτοια <ολέθρια> έκβαση!

Και σε αυτό το θέμα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας ,ήδη  από το 1994, πήρε την πρωτοβουλία συγκλήσεως διασκέψεων και συνεδρίων με εκπροσώπους άλλων θρησκειών.

Ασφαλώς, ο σκοπός του διαλόγου μεταξύ των Θρησκειών δεν μπορεί να είναι να πείσει ο ένας τον άλλον να προσχωρήσει στην δική του θρησκεία! Αντιθέτως, προβάλλοντας τα διδάγματα και τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της, κάθε θρησκεία  να <πείσει> τους οπαδούς της για την ανάγκη αμοιβαίου σεβασμού των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων των λαών και των ανθρώπων, και θρησκευτικής ανοχής.
Ο Δρ. Βύρων Ματαράγκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπαχτσέ-σεχίρ της Κωνσταντινούπολης και στο Εuropean Law University (EVRO). 

Ο Δρ. Βύρων Ματαράγκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπαχτσέ-σεχίρ της Κωνσταντινούπολης και στο Εuropean Law University (EVRO). 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook