Απάντηση στην απάντηση του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όσον αφορά τα δάνεια της εφημερίδας "Κήρυξ Χανίων", έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα της δανειοδότησης της εφημερίδας και της εμπλοκής του νυν προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι μέτοχος της εταιρείας 'Κήρυξη ΑΕ", ενώ χαρακτηρίζει ένοχη τη σιωπή της ΝΔ και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον νυν πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες του φέρεται ως μέτοχος της εταιρίας «Κήρυξ ΑΕ». 

Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Εξεταστική της Βουλής,   το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Δέκα χρόνια μετά, μόλις τον Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ. 

Ως προς αυτό,  ουδεμία διάψευση, ούτε από την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε, φυσικά, από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ,  που εδώ και 24 ώρες σιωπούν.