Σε υψηλά επίπεδα και φέτος τα κρούσματα των πνιγμών στη θάλασσα, από διάφορες αιτίες, κυρίως ατόμων άνω των 70 ετών, ενώ βρισκόμαστε μόλις στο μέσο του καλοκαιριού.

Παρά το γεγονός ότι το αρχηγείο του λιμενικού πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και φέτος οι πνιγμοί, ιδιαίτερα στα ηλικιωμένα άτομα, είναι σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής το 2016, από 01/05/ έως 11/07, πνίγηκαν στη θάλασσα από διάφορες αιτίες, 96 άτομα στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Πέρυσι, από 01/05/2015 έως 11/07/2015 είχαν πνιγεί συνολικά 105 άτομα, ενώ από 01/05/2015 έως 31/08/2015 ο αριθμός των θανάτων από πνιγμό ανήλθε συνολικά σε 146 άτομα (Έλληνες και αλλοδαποί).

Σημειώνεται ότι και το 2015, το μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων από πνιγμό στη θάλασσα ήταν ηλικιωμένοι.

Στελέχη του Λιμενικού και της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας, αναφέρουν ότι οι λουόμενοι δεν θα πρέπει να κολυμπάνε εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από τη λήψη τροφής ή εάν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του ναυαγοσώστη, όταν αυτός υπάρχει σε παραλία και να μην απομακρύνονται πέρα από τις σημαδούρες.

Για τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή τονίζουν ότι είναι καλό να συμβουλευθούν το γιατρό τους και να αποφεύγουν τη μετακίνησή τους στις θαλάσσιες περιοχές, όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την άμεση δράση του Λιμενικού Σώματος στον αριθμό 108.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook