Εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των κινητών συγκροτημάτων των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων έχουν ήδη λάβει μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις προσομοίωσης σε όλη τη Ρωσία.

Τα πλάνα που δημοσιεύθηκαν δείχνουν μέχρι και 400 οχήματα να λαμβάνουν μέρος στην άσκηση σε δασικές εκτάσεις της περιοχής Αλτάι.

Ανάμεσά τους ήταν αυτόνομοι εκτοξευτές πυραύλων συμπεριλαμβανομένων των Topol, Topol-M και Yars, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εκατοντάδες στρατιώτες.

Σύμφωνα με το RT, οι εκτοξευτές προστατεύονται από ειδικές μονάδες των στρατευμάτων που ειδικεύονται στην ανίχνευση των δυνάμεων του εχθρού και στην εξάλειψη της απειλή τους.

Οι ασκήσεις έρχονται ως απόηχος των πρώτων συνομιλιών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, δεδομένου ότι η συμμαχία συμφώνησε σε μια σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία για να ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Ευρώπη, λόγω φόβων για επεκτατισμό του Κρεμλίνου.

Είναι η πέμπτη και τελευταία σύνοδος κορυφής του απερχόμενου στο τέλος του έτους Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η πιο ιστορική, αλλά και η πιο αμφιλεγόμενη, καθώς όλοι είναι προγραμματισμένοι για ραγδαίες αλλαγές στην αποστολή και τον παγκόσμιο ρόλο της Συμμαχίας.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook