Ξεκίνησαν χθες  Τετάρτη 13 Ιούλη οι διήμερες εκδηλώσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Εντυπωσιακή ήταν οι προσέλευση του κόσμου και ιδιαίτερα νέων μαθητών.

Νωρίς το απόγευμα, οι μικροί μαθητές καθηλώθηκαν από τη δραματοποιημένη αφήγηση  παραμυθιού,  από τη Βάνα Μυρωνάκη. Παράλληλα οι μεγαλύτεροι έπαιξαν σκάκι.

Το έναυσμα στο κέφι και το χορό έδωσε το συγκρότημα κρητικής μουσικής από μαθητές του 4ου και του 11ου Λυκείου.

Η συνέχεια ανήκε στις απολαυστικές θεατρικές παραστάσεις ‘Το Λαχείο’ από την ομάδα του 5ου ΕΠΑΛ και ‘Το κουτί της λήθης’ από την Pentium του 5ου ΓΕΛ.

Κυριολεκτικά καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές μας και οι καθηγήτριες τους για εμφανίσεις εφάμιλλες επαγγελματικού επιπέδου. 

 Πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στα περίπτερα του ΚΕΘΕΑ, των Συλλόγων Γονέων, της Ένωσης, της Ειδικής Αγωγής, των μαθητών, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΥΕ όπου ενημερώθηκαν μέσα από σκίτσα και κείμενα για τα ζητήματα της παιδείας, για το πώς ονειρευόμαστε γονείς, δάσκαλοι  και μαθητές την παιδεία των αναγκών μας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των σχολικών βιβλίων δημοτικού από τη κ. Μαθιουδάκη, ιστορίας από τη κ. Πανταζή και βιολογίας από τον κ. Κασαπάκη.

Η βραδιά έκλεισε  από το μαθητικό συγκρότημα ’11 και κάτι’ του 11ου ΓΕΛ. Παρά το προχωρημένο της ώρας ο κόσμος ζήταγε συνέχεια και άλλα τραγούδια από ένα υπέροχο ρεπερτόριο.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 14 Ιούλη από τις 6.00 το απόγευμα με τη λειτουργία όλων των περιπτέρων, του παιδότοπου και των δραστηριοτήτων για μεγαλύτερα παιδιά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην παρουσίαση των απόψεων της Ένωσης  για το νέο σχολείο και την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων. Επίσης στο αφιέρωμα στο Δημήτρη Γληνό.

 Στη σκηνή θα πραγματοποιηθούν τρείς συναυλίες με κρητικό και έντεχνο τραγούδι, θεατρική παράσταση, θα ακουστούν τραγούδια από τη χορωδία της ‘Ροδαυγής’ και θα προβληθεί video δράσεων σχολείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook