Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρόφιμα Ποτά, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Επισιτισμού, με σκοπό να τον ενημερώσουν και να καταθέσουν  ψήφισμα, σχετικά με  τα προβλήματα που υπάρχουν στον εργασιακό τους τομέα. 

Εξέφρασαν αρχικά την αγανάκτηση τους για τα εργασιακά ατυχήματα που τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο στην Κρήτη. Αφορμή στάθηκε το τελευταίο εργατικό ατύχημα που συνέβη στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, όταν αλλοδαπός εργάτης καταπλακώθηκε από μηχάνημα κλαρκ, με το οποίο εκτελούσε εργασίες και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.

Όπως επεσήμαναν, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. 

Το αίτημα τους είναι να γίνει άμεσα διερεύνηση των αιτιών του τελευταίου εργατικού ατυχήματος, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με ελέγχους στου χώρους εργασίας, να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των εργαζομένων , να επανδρωθεί άμεσα η αρμόδια υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο κ. Βουλγαράκης άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους των εργαζομένων, δήλωσε ότι συμμερίζεται τις απόψεις τους για το τόσο σημαντικό θέμα των εργατικών ατυχημάτων, και τους διαβεβαίωσε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook