Από τη Στοκχόλμη στο Ελσίνκι σε 28 λεπτά – μία απόσταση 480 χιλιομέτρων περίπου – θα ταξιδεύει το τρένο Hyperloop. Η πρωτοπόρος τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στη σύνδεση των δύο πόλεων μέσα από ειδική σήραγγα που θα δημιουργηθεί για τις ανάγκες των «υπερηχητικών» μετακινήσεων που παρέχει το Hyperloop.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος της κατασκευής δεν θα ξεπεράσει τα 19 δισ. ευρώ και θα προσφέρει μία ταχεία λύση μεταφοράς ανάμεσα σε δύο πόλεις με σημαντικές γεωγραφικές δυσκολίες σύνδεσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «The Verge». Σύμφωνα με υπολογισμούς συνεργαζόμενων εταιρειών, η εξοικονόμηση χρόνου που θα υπάρξει από τις μετακινήσεις 43.000.000 επιβατών ετησίως, ενδέχεται να αποφέρει εξοικονόμηση 800.000.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Η ένωση Σουηδίας και Φινλανδίας με το «υπερηχητικό» Hyperloop αποτελεί, δεδομένα, ένα σημαντικό πείραμα και μία μικρή επανάσταση στις μεταφορές της Ευρώπης. Η ενδεχόμενη επέκταση χρήσης του εν λόγω τρένου σε διαφορετικά σημεία της ηπείρου, θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα στις μετακινήσεις,

Το Hyperloop βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μίας «κάψουλας» που θα κινείται μέσα σε σωλήνα και θα μεταφέρει τους ταξιδιώτες από το ένα σημείο στο άλλο με ταχύτητες που αγγίζουν τα 1.200 χιλιόμετρα την ώρα. Με τον υπάρχων σχεδιασμό, οι επιβάτες κάθονται σε επικλινείς θέσεις, ενώ ο χώρος μέσα στην κάψουλα φτάνει μόλις για ένα κάθισμα σε κάθε σειρά.

Υπενθυμίζεται ότι το φράγμα του ήχου «σπάει» στα 1.236 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook