Στη βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών για μηνιαίο έλεγχο και παρακολούθηση ακόμα και μετά την εξόφληση των οφειλών τους θα παραμένουν οι οφειλέτες που εντοπίζονται από τις διασταυρώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 10 κατασχέσεις ενώ υπόσχεται περισσότερες στο άμεσο μέλλον.

Η πρακτική της "παρακολούθησης" των οφειλετών, παραπέμπει στο σύστημα "Τειρεσίας" που χρησιμοποιείται για τις επιταγές που δεν πληρώνονται και οι εκδότες τους μπαίνουν στη "μαύρη λίστα". Είναι η πρώτη φορά που από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνεται ότι θα υπάρχει παρακολούθηση φορολογούμενων για ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και μετά την αποπληρωμή τους. Βέβαια το παραπάνω θα ισχύει για όσους οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι κατέχουν περιουσία και δεν πληρώνουν τις οφειλές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών και όπως αναδημοσιεύονται από την ιστιοσελίδα enet.gr προκύπτει ότι:

-Από τους 990 οφειλέτες που εντοπίστηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη, οι 540 εξόφλησαν τις οφειλές τους, οι 105 προχώρησαν σε ρύθμιση και 122 είχαν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ. Για 11 από τους οφειλέτες, που δεν εξόφλησαν ή δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους ή δημιούργησαν νέες οφειλές, υπάρχει δικαστική αναστολή είσπραξης, για 15 άλλους έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και έχουν ολοκληρωθεί μόνο 2 κατασχέσεις.

-Από τους 279 οφειλέτες που εντοπίστηκαν με ακίνητα στην Αθήνα, 136 εξόφλησαν τις οφειλές τους, 88 τις έχουν ρυθμίσει και 24 έχουν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ. Για 8 από τους οφειλέτες, που δεν εξόφλησαν ή δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους ή δημιούργησαν νέες οφειλές, έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και ολοκληρώθηκαν 8 κατασχέσεις.

-Από τους 90 οφειλέτες που εντοπίστηκαν στην υπόλοιπη χώρα 2 εξόφλησαν τις οφειλές τους και 31 ρύθμισαν τις οφειλές τους. Ακόμη για 9 έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης, για 14 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης και για 13 εκδόθηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού.

-Από τους 561 κληρονόμους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που εντοπίστηκαν, οι 31 εξόφλησαν τις οφειλές τους και 193 έκαναν ρύθμιση. Επίσης για 49 οφειλέτες έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και για 16 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης.

-Από τους 547 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές που εντοπίστηκαν με ακίνητα σε Βούλα, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη, Ν. Ερυθραία, Πανόραμα, οι 85 εξόφλησαν τις οφειλές τους και 110 τις έχουν ρυθμίσει. Για 75 έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και για 24 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης.