Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες – παρά την προκλητική αδιαφορία ενός αστυνομικού του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας (Γαλατά) Χανίων – χάρη στο θάρρος μιας γυναίκας και την παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» σχηματίζεται ξανά δικογραφία εις βάρος του 73χρονου άνδρα που για πολλές δεκαετίες έδερνε, βασάνιζε, σκότωνε, έπνιγε και εξαφάνιζε σκυλιά στο Γεράνι Χανίων του Δήμου Πλατανιά, ενώ τα δύο σκυλιά, που είχε μέχρι πρόσφατα στην κατοχή του, με εντολή εισαγγελέα κατασχέθηκαν στις 8 Ιουλίου.

Την εγκληματική δράση αυτού του διαταραγμένου και διεστραμμένου ανθρώπου, που με βία αντιμετώπιζε και τα μέλη της οικογένειας του, τα οποία και ξυλοκοπούσε, κατήγγειλε σε εκείνους τους λίγους, που νοιάστηκαν να μάθουν τι συμβαίνει, και ο 30χρονος γιός του ο οποίος παραδέχτηκε ότι όταν ο ίδιος ήταν παιδί σε πολύ νεαρή ηλικία ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί του για να του δείξει και να του μάθει πως να πνίγει σκυλιά, τα οποία στη συνέχεια κρεμούσε στα δέντρα ενός περιφραγμένου κτήματος που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι τους.

Ο γιος έδειξε στους γείτονες που ο πατέρας του βασάνιζε και απαγχόνιζε σκυλιά…

Ενδεικτικό της βίαιης συμπεριφοράς του δράστη και την κατάστασης που επικρατεί σε αυτό το σπίτι είναι το γεγονός ότι έδερνε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, τους δύο γιούς και τη γυναίκα του (που δεν ζει πια). Μάλιστα στις 30 Ιουλίου του 2015 το ένα από τα δύο παιδιά του (αυτό που αποκάλυψε την εγκληματική δράστη του) για να σταματήσει τον πατέρα του να τον δέρνει, τον είχε πυροβολήσει με το αεροβόλο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας τότε και τον είχε στείλει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με ελαφρά τραύματα.

Στην γειτονιά, όπως είναι επόμενο, όλοι γνώριζαν το ποιόν του και άκουγαν τα ουρλιαχτά των σκυλιών, αν και δεν φαίνονταν από τη ψηλή περίφραξη, τι τους έκανε ο δράστης. Πολλοί αν και δεν είχαν αποδείξεις τον κατονόμαζαν ως εκείνον που είχε δηλητηριάσει με φόλες και τα δικά τους ζώα. Εντούτοις επώνυμη καταγγελία έκανε μόνο μια γυναίκα, η οποία μίλησε στο www.zoosos.gr γι’ αυτά που έχει ζήσει ως τώρα εκεί και μόνο με την δική της παρότρυνση κάποια στιγμή συγκέντρωσαν και υπογραφές διαμαρτυρίας.

Δολοφονούσε ζώα και ξυλοκοπούσε και τα μέλη της οικογένειας του

Το κουβάρι των κακοποιήσεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 η Στέλλα Α., η οποία είχε μετακομίσει σχετικά πρόσφατα στην συγκεκριμένη γειτονιά, άκουσε τα ουρλιαχτά ενός σκύλου που ο ηλικιωμένος έδερνε και έβριζε. Το ενδιαφέρον της γυναίκας την έκανε να ψάξει από που ακούγεται το σπαρακτικό κλάμα του ζώου καθώς αυτό δεν συνέβαινε για πρώτη φορά.

Τότε είδε στο χωράφι του γείτονα της, που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του, το αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο φρόντιζε αλλά δεν κατάλαβε αν είχε δείρει αυτό το πλάσμα ή άλλο ζώο. Το σκυλί ήταν δεμένο εκεί με μια πολύ κοντή αλυσίδα, η οποία δεν του επέτρεπε ούτε να ξαπλώσει. Ο δράστης είχε σταματήσει τον ξυλοδαρμό εντούτοις συνέχιζε να βρίζει γι’ αυτό και η γυναίκα φοβούμενη μην της επιτεθεί δεν μπόρεσε να παραβιάσει την κλειδωμένη αυλόπορτα για να πάρει το απροστάτευτο αδέσποτο.

Ο γιος του αποκάλυψε ότι ο ηλικιωμένος εδώ και δεκαετίες σκοτώνει συστηματικά ζώα

Την επόμενη μέρα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, πήγε στο ίδιο σημείο συνοδευόμενη από γείτονες για να πάρει το ζώο και ο ηλικιωμένος τους είπε ότι δεν ξέρει τίποτα και ότι δεν το είχε ποτέ, ενώ ο σκύλος όσο και αν έψαξαν παρέμενε άφαντος. Τότε ήταν που ο 30χρονος (τώρα) γιος του, όταν τον ρώτησαν αν έχει δει το συγκεκριμένο ζώο, τους αποκάλυψε για πρώτη φορά και δήλωσε, ότι θα το καταθέσει και στην Αστυνομία αν χρειαστεί, πως ο πατέρας του σκοτώνει συστηματικά εδώ και δεκαετίες ζώα και έδειχνε και στον ίδιο πως να το κάνει όταν ήταν παιδί. Μάλιστα τους οδήγησε στο συγκεκριμένο χωράφι και τους έδειξε τα δέντρα όπου ο ηλικιωμένος απαγχόνιζε τα σκυλιά, τα χτύπαγε, τους έριχνες φόλες κ.ο.κ. Σε εκείνο το κτήμα οι αυτόπτες μάρτυρες βρήκαν και το πτώμα ενός σκύλου, που επίσης αναζητούσαν για καιρό σε προχωρημένη σήψη, αλλά κανένα άλλο στοιχείο για τους θανάτους άλλων ζώων.

Ο σκελετός ενός από τα ζώα που είχαν εξαφανιστεί βρέθηκε πεταμένος στο κτήμα πίσω από το κοτέτσι καθ’ υπόδειξη του γιού του…

Η Στέλλα Α. η μοναδική κάτοικος της περιοχής, που νοιάστηκε εξ αρχής για τι συμβαίνει στα ζώα καθώς άκουγε να τα χτυπάει και διαπίστωνε ότι αδέσποτα εξαφανίζονταν μυστηριωδώς έκανε αρχικά τηλεφωνικά καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Κυδωνίας. Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε με αστυνομικό, άκουσε να της λέει ότι «αφού δεν έχετε αποδείξεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» όμως εκείνη επέμενε, αφού είχε ακούσει και  ενώπιον άλλων την περιγραφή του γιού του για την εγκληματική συμπεριφορά του 73χρονου, και γιατί ο δράστης είχε στην κατοχή του άλλα δύο σκυλιά σε άθλιες συνθήκες και το ένα με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης. Η καταγγέλλουσα παράλληλα ενημέρωσε και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ζητώντας τη συνδρομή του στην υπόθεση.

Έτσι στις 2 Οκτωβρίου του 2015 έγινε αυτοψία στον χώρο, μέσα στον οποίο ζούσαν σε άθλιες συνθήκες το ένα κουτάβι και ένα ενήλικο σκυλί. Παρά τις συστάσεις, που έκανε η Αστυνομία, παρουσία εκπροσώπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων,  η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, ούτε έγινε όμως και σύλληψη του δράστη, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία.

Ένα από τα κουτάβια που αφού το αλυσόδεσε στη συνέχεια το εξαφάνισε…

Έτσι ο ηλικιωμένος ανενόχλητος συνέχιζε να κακοποιεί ζώα. Οι ξυλοδαρμοί σκυλιών συνεχίστηκαν και τον Μάιο 2016 η καταγγέλλουσα πήγε και πάλι στην Αστυνομία και έκανε εκ νέου καταγγελία, ενώ μια τρίτη καταγγελία κατέθεσε και τον Ιούνιο του 2016 καθώς ένα βράδυ ξύπνησε από τα ουρλιαχτά του σκύλου που χτυπούσε επανειλημμένα αυτός ο διεστραμμένος άνθρωπος.

Η Στέλλα Α. εξήγησε στο www.zoosos.gr μεταξύ άλλων ότι πριν από μερικές εβδομάδες κατάφερε ένα λευκό αδέσποτο σκυλάκι, που ο δράστης κάποια στιγμή το είχε αρπάξει από τον σβέρκο, παρά τους φόβους της, να του το πάρει από τα χέρια για να το γλυτώσει, αφού τον είδε να το πηγαίνει στον τόπο μαρτυρίου τόσων άλλων ζώων.

Τελικά για τον σχηματισμό νέας δικογραφίας (τρίτης κατά σειρά) και για την κατάσχεση των δύο νέων σκυλιών, που ήταν αλυσοδεμένα την αυλή του, χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση της Νατάσας Μπομπολάκη πρόεδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και ιδρυτικού στελέχους «ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και έτσι αμέσως εκδόθηκε η εισαγγελική εντολή την οποία αναγκάστηκε να εκτελέσει το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι συγκεκριμένος αστυνομικός παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για την αυταπόδεικτη παθητική κακοποίηση των σκυλιών που ήταν αλυσοδεμένα χωρίς τροφή, νερό, χωρίς εμβόλια, χωρίς μικροτσίπ, μέσα στα κόπρανα κ.ο.κ. είχε πάει στο σπίτι του 73χρονού για τον σχετικό έλεγχο εντούτοις δεν προχώρησε στη σύλληψη του, του έκανε συστάσεις και τα έβρισκε όλα καλώς καμωμένα…

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς ενός αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ., που δείχνει ιδιαίτερη ανοχή στους βασανιστές ζώων, ενώ αντιθέτως έχει θράσος και υπερβαίνει τα όρια της εξουσίας την οποία του παρέχει η θέση του εις βάρος φιλόζωων, έχει καταθέσει αναφορά στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης Ανδρέα Δασκαλάκη για την εγκληματική αμέλεια του συγκεκριμένου αστυνομικού υπαλλήλου για τον οποίο είχε διαμαρτυρηθεί ξανά.

Στην αναφορά αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η συμπεριφορά του «συνοψίζεται σε άρνηση συνεργασίας του συγκεκριμένου με τον φιλοζωικό μας σύλλογο και τα στελέχη του επικαλούμενος το απόρρητο της έρευνας σε καταγγελίες μας για κακοποιήσεις ζώων, επιδεικνύει ασύγγνωστη ανοχή προς τους καταγγελλόμενους».

Η Νατάσα Μπομπολάκη, εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις ήταν εξίσου απαράδεκτη και ιδιαιτέρως ευνοϊκή προς τους δράστες κάτι που προκάλεσε και παλιότερα την αντίδραση της «ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ». Όμως σε προηγούμενη Ε.Δ.Ε., που έγινε, ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπάλληλος βγήκε ουσιαστικά «λάδι» με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αποθρασυνθεί, ενώ έχει ολοκληρωτική άγνοια του τι ορίζει η νομοθεσία για τα θέματα προστασία των ζώων και παραβαίνει εξόφθαλμα την διαδικασία, που ορίζει ο νόμος, για την σύλληψη των δραστών.

Η ανακοίνωση των φιλοζωικών φορέων για τον κατ’ επανάληψη δολοφόνο ζώων

«Με μια συγκλονιστική υπόθεση ήλθε αντιμέτωπος ο σύλλογός  και η ομοσπονδία μας το τελευταίο διάστημα. Μετά από  πολλές δεκαετίες οι γείτονες του – ηλικιωμένου σήμερα – εγκληματία αποφάσισαν να ανοίξουν το στόμα τους και να καταγγείλουν τόσο σε μας, όσο και στην αστυνομία γεγονότα και καταστάσεις, που αδυνατεί ακόμη και τώρα να το πιστέψει ο νους μας.

Οι μαρτυρίες μιλούν για  εκατοντάδες σκύλους στην διάρκεια της ζωής του υπάνθρωπου αυτού, που βρήκαν τραγικό θάνατο κρεμασμένα σε δέντρα. Για πολλά χρόνια άκουγαν τις κραυγές των ζώων τα οποία επιπλέον τα χτυπούσε ανελέητα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιου του, ότι από μικρό τον έπαιρνε μαζί του ο πατέρας του και τον μάθαινε πως να τα κρεμάει. Σε χώρο  απρόσιτο μπορέσαμε  και  εντοπίσαμε  σκελετούς και οστά σκύλων.

Τα ζώα είναι άγνωστο όλα αυτά τα χρόνια πως τα προμηθεύονταν, αφού τα κρεμασμένα τα αντικαθιστούσε με άλλα, πιθανολογούμε όμως ότι δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των εκατοντάδων αδέσποτων που κυκλοφορούν στην πόλη. Ακόμη και πολύ πρόσφατα, οι υπηρεσίες που επιλήφθηκαν  των καταγγελιών, έβλεπαν ζώα, τα οποία δεν υπήρχαν στον προηγούμενο έλεγχό τους.

Πριν λίγες μέρες υποβάλαμε αίτημα στην Εισαγγελία Χανίων για την αφαίρεση των δύο ζώων, που είχε το τελευταίο διάστημα εκ των οποίων το ένα δεν υπήρχε στον προηγούμενο έλεγχο, ενώ  έλειπε ένα μικρόσωμο σκυλί το οποίο υπήρχε κατά τον τελευταίο έλεγχο. Η Εισαγγελία ανταποκρίθηκε ακαριαία και αυθημερόν και έτσι χθες παρουσία της αστυνομίας αφαιρέσαμε τα δυο τελευταία ζώα, πριν έχουν την μοίρα των προηγούμενων.

Ένα από τα σκυλιά που βασανίστηκε στα χέρια αυτού του αδίστακτου ανθρώπου… Κατασχέθηκε με εντολή εισαγγελέα. Το είχε χωρίς τροφή και νερό!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι στην οικογένεια υπήρχε αποδεδειγμένη  ενδοοικογενειακή βία και πλέον εγκληματολογικά  είναι διαπιστωμένο, ότι οι άνθρωποι – ενήλικες και παιδιά – που κακοποιούν ζώα θα κακοποιήσουν σε συντριπτικό ποσοστό και ανθρώπους. Έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός, ότι μολονότι από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, συγκεκριμένος αστυνομικός, πήγε δύο φορές στον χώρο του, όπου το λιγότερο διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες  που ζούσαν τα ζώα, δεν προχώρησε στην σύλληψη του δράστη ούτε επέβαλε διοικητικό πρόστιμο παρά του έκανε συστάσεις και του ζήτησε να σημάνει τα ζώα και να προσκομίσει τα βιβλιάρια.

Αντίθετα ο  ίδιος αστυνομικός  έχει εξελιχθεί σε διώκτη των φιλόζωων πάρα πολλές φορές και τελευταία επέδειξε όλη του την αυστηρότητα, με κινήσεις που δε συνάδουν με την ιδιότητά του, ασκώντας βία – όπως δείχνει η κάμερα που τον κατέγραψε – κατά συγγενούς, κατάκοιτης μετά από σοβαρή εγχείρηση, φιλόζωης γυναίκας με ανεκτίμητο έργο για πάρα πολλά χρόνια για τα αδέσποτα και την πόλη μας.

Τουλάχιστον 5 σκυλιά που είχε στην κατοχή του από τον Ιούνιο του 2015 αγνοούνται…

Στον υπάνθρωπο αυτό που κρεμούσε συνέχεια ζώα υπεδείχθη, ότι απαγορεύεται να ξαναπάρει ζώο στο σπίτι του και στο χωράφι του και ότι θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο. Κατά την  επιβίβαση των δύο σκύλων στο αυτοκίνητό μας  ένα ακόμη γεγονός μας συγκλόνισε και θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας.

Το ένα σκυλάκι που είχε περισσότερο καιρό στην κατοχή του και ήταν  εξαιρετικά φοβισμένο, δεν μας άφηνε να το βάλουμε στο αυτοκίνητο και στα ματάκια του ήταν ζωγραφισμένος ο απόλυτος τρόμος. Τότε ο «άνθρωπος» αυτός έκανε ασυνείδητα την κίνηση που τόσο καλά ήξερε να κάνει. Σήκωσε το λουρί του σκύλου ψηλά και το σκυλί κρεμόταν με την αναπνοή του να κόβεται. Ήταν εφιαλτικό. Γράφουμε αυτά τα λίγα λόγια στην μνήμη των τόσων αδικοχαμένων και αθώων ζώων» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και η  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Όταν ο έρθει η ώρα της εκδίκασης αυτής της υπόθεσης ενδεχομένως ο δράστης να μην ζει, αλλά τουλάχιστον του απαγορεύτηκε η απόκτηση άλλο ζώου… εντούτοις θα παραμείνει ουσιαστικά ατιμώρητος παρά τα δεκάδες εγκλήματα που διέπραξε…

zoo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook