Μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ένας 17χρονος που σε ξαφνιάζει με την ωριμότητα και την καθαρότητα στο βλέμμα.

Ο Γιώργος Μπακάλης, ο έφηβος βουλευτής Δωδεκανήσου που τον γνωρίσαμε πριν λίγες μέρες από τα έδρανα της βουλής όταν μαζί με τον έτερο μαθητή από τη Ρόδο Νίκο Κεραμέα, σε αυστηρό ύφος ζόρισε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη στη Βουλή και καταχειροκροτήθηκε, εκφράζοντας την αντίθεσή του για την περικοπή των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών.

Η φωτογραφία του, με το κοστούμι στα έδρανα της Βουλής έκανε το γύρο της Ελλάδας και οι θέσεις του εντυπωσίασαν. Ζει στο Παραδείσι της Ρόδου, με τη μητέρα του Κατερίνα Βαγιανού. Έβγαλε και στη Β΄ Λυκείου τελικό βαθμό 19,8 χωρίς να κάνει κανένα φροντιστήριο, παίζει βόλεϊ στην Κρεμαστή, παίζει πιάνο κι ακορντεόν και τόσα άλλα όργανα, γράφει συνθέσεις και ποιήματα που τα κρατά για τον εαυτό του.

”Κάποιοι με σταματούν, με αναγνωρίζουν, μου δίνουν συγχαρητήρια και δείχνουν να επικροτούν. Υπάρχουν και κακόβουλα σχόλια στο facebook και στο YouTube. Το περιεχόμενό τους είναι έντονα κομματικοποιημένο γεγονός που θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να συμβαίνει σε 17χρονους. Μπορούμε να έχουμε θέση χωρίς να έχουμε κομματική πίστη” λέει αρχικά και στη συνέχεια αναφέρεται στα όσα είπε στον Νίκο Φίλη.

”Καταρχήν πρέπει να σας πω ότι στην τοποθέτησή μου ως έφηβος βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκα γενικά στην αντίθεσή μου για αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος των τάξεων του Γυμνασίου, αλλά όλη η είδηση στα Μέσα Ενημέρωσης εντόπισε σε αυτό που είπα για τα Αρχαία. Μίλησα και για τη μείωση των διδακτικών ωρών στο μάθημα της Βιολογίας και για την κατάργηση του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας από τη Β΄ τάξη’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook