Την αντίθεσή της στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζει για μία ακόμη φορά με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι

Για  άλλη μια  φορά θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 17 Ιουλίου. Η σημερινή συγκυβέρνηση που ως αντιπολίτευση υποσχόταν την κατάργηση του σχετικού νόμου που επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές «σφυρίζει αδιάφορη», ενώ την ιδία στιγμή οι εμπορικές αλυσίδες «επελαύνουν» κατακλύζοντας τα κέντρα των πόλεων όπως και του Ηρακλείου και με τις σύμφωνες αποφάσεις των Δήμων.

Οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι απειλούνται με επαγγελματικό αφανισμό ενώ επεκτείνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στα μεγάλα εμπορικά κέντρα για χάρη των οποίων ουσιαστικά καταργείται η αργία της Κυριακής.

Η κατάργηση της ΑΡΓΙΑΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ είναι τόσο σημαντική για το κεφάλαιο, που σταθερά αναφέρεται σαν στόχος όλων των μνημονίων  και ιδιαίτερα του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε όσους δήθεν αφελώς  βάζουν το ζήτημα της εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού από την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ρωτάμε τα παρακάτω:

Όσες Κυριακές και να ανοίξουν τα μαγαζιά τι θα ψωνίσει ο συνταξιούχος που του έκοψαν την 13η σύνταξη και σε λίγους μήνες του κόβουν και το ΕΚΑΣ;

Όσες ώρες παραπάνω και να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά τι και πως θα ψωνίσουν οι 1.500.000 άνεργοι που η πλειοψηφία τους δεν παίρνει ούτε καν το επίδομα ανεργίας;

Όσες  ΛΕΥΚΕΣ ΜΕΡΕΣ και ΝΥΧΤΕΣ να οργανώσουν οι δήμαρχοι και οι συμβιβασμένοι Εμπορικοί Σύλλογοι, τι μπορούν να ψωνίσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι των 300 ευρώ;
Ποια από τις τρεις ΚΥΡΙΑΚΕΣ θα βγει για ψώνια αυτός που ΤΩΡΑ ετοιμάζονται να του βγάλουν το σπίτι του στο σφυρί;

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι

Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν έσωσε τους 200.000 συναδέλφους μας που έβαλαν λουκέτο στα χρόνια της καπιταλιστικής  κρίσης. Κανένα μέτρο δεν έχει στόχο να υπερασπίσει όσους έχουν ανάγκη.

Καμιά διεύρυνση του ωραρίου δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, όταν η ΕΦΟΡΙΑ μας “στύβει”, ο ΟΑΕΕ μας στέλνει το ΚΕΑΟ για κατάσχεση, οι τράπεζες ετοιμάζονται για πλειστηριασμούς.

Όλες οι ρυθμίσεις, όλων των κυβερνήσεων  για την αύξηση των ωρών και των ημερών λειτουργίας των καταστημάτων εκμεταλλεύονται την μεγάλη ανάγκη που όλοι  έχουμε ακόμα και για το τελευταίο ευρώ. Όμως στην πράξη οδηγούν να μοιράζεται η αγορά σε όλο και λιγότερους και να μεγαλώνει το μερίδιο των πολυκαταστημάτων και των μεγαλεμπόρων σε βάρος μας.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ συνεχίζεται.

Το αγωνιστικό – αντιμονοπωλιακό κίνημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία.

Παλεύουμε σταθερά για την ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ , ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

Η αλλαγή συσχετισμών στον Εμπορικό Σύλλογο, στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη, για να ορθωθεί τείχος αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα, για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική ΕΕ-Κυβέρνησης-μονοπωλίων που φέρνει «Ανάπτυξη» για τους λίγους και εξαθλίωση για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΜΑΓΑΖΙΑ» ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ"