Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Αλληλέγγυα Οικονομία, Τοπικά και Ψηφιακά νομίσματα” με κεντρικό ομιλητή τον  Matthew Slater, στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (Ανδρογέω 2), την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στις 20:00.

O Matthew Slater είναι προγραμματιστής λογισμικού και ασχολείται με εναλλακτικά νομίσματα για τουλάχιστον 8 χρόνια, από το κραχ του 2008. Είναι ο συν-ιδρυτής και κύριος προγραμματιστής της Community Forge, μίας παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας που χρησιμοποιούν περισσότερα από 150 Τοπικά Ανταλλακτικά Δίκτυα και Τράπεζες Χρόνου.

Μαζί με τον καθηγητή Jem Bendell, έχει επίσης σχεδιάσει και διδάσκει στον ανοικτό διαδικτυακό κύκλο μαθημάτων (MOOC) “Χρήμα και Κοινωνία”, το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κατανοήσουν το χρήμα από τη σκοπιά της κοινωνικής καινοτομίας.

Πρόσφατα, μαζί με τον Tim Jenkin, συνέγραψαν το άρθρο «THE CREDIT COMMONS: A MONEY FOR THE SOLIDARITY ECONOMY» (http://creditcommons.net), το οποίο αναφέρεται στην ενοποίηση των επιμέρους τοπικών νομισμάτων με τη χρήση της τεχνολογίας του blockchain, που χρησιμοποιείται σήμερα από τα κρυπτονομίσματα.
Σήμερα, η κύρια ενασχόλησή του είναι η επέκταση και η εξέλιξη του λογισμικού CES (Community Exchange System – Σύστημα Τοπικών Ανταλλαγών) σε μια νεότερη και πιο σύγχρονη έκδοση που θα συμβαδίζει με τις εξελίξεις.
Επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη μας και θα έχουμε τη δυνατότητα αφενός να μας μιλήσει για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει κατά την ενασχόλησή του με τα δίκτυα ανταλλαγών ανά τον κόσμο, όσο και να βοηθήσει στην προσπάθεια μας για τη συγκρότηση και τη μακρόπνοη οργάνωση του αντίστοιχου δικτύου που ξεκινάμε αυτό το διάστημα εδώ στο Ηράκλειο, «το Κουκί».

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ο.Σ.Η.:
http://www.heraklion.cooperativas.gr/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook