Σειρά συναντήσεων και επαφών με αντικείμενο την κατάσταση στο χώρο της παιδείας στο v. Χανίων, πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και αντιπροσωπεία εκπ/κών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι συναντήσεις είχαν στόχο, αφενός την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης και αφετέρου την ανάληψη δράσεων για έγκαιρη αντιμετώπιση τους πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Η κ. Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα της αρμοδιότητάς τους κατά την διάρκεια ξεχωριστών συναντήσεων που είχε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλη Μηλιαράκη και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιο Ζερβάκη .

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών διαπιστώθηκε από την πλευρά της κ. Βαγιωνάκη η σοβαρότητα του προβλήματος της σχολικής στέγης στο νομό με ελλείψεις σχολικών κτιρίων τόσο για τα νηπιαγωγεία –δημοτικά σχολεία, όσο και για τα γυμνάσια – λύκεια. Τα πιο έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές των Κουνουπιδιανών και Νέας Κυδωνίας, όπου τα τελευταία χρόνια εκδηλώθηκε πληθυσμιακή έκρηξη και οι ανάγκες για νέα σχολεία είναι πιεστικές .

Από την πλευρά τους οι Διευθυντές εκπαίδευσης διατύπωσαν μεταξύ άλλων την ανάγκη για έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα στις 12 Σεπτεμβρίου για την υποδοχή των μαθητών.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση, την φιλοσοφία που διέπει τις αλλαγές αλλά και τις προϋποθέσεις επιτυχίας τους. 

Τα θέματα της σχολικής στέγης στα Χανιά αποτέλεσαν εξάλλου αντικείμενο της συζήτησης που είχε με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα η κ. Βαγιωνάκη με τον οποία πραγματοποίησε συνάντηση για θέματα που αφορούν τον Δήμο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook