«Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης» πρόκειται να τοποθετηθούν σε βιβλιοπωλεία της πόλης του Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο «Σύλλογος Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών Ν.Ηρακλείου» και η εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) διοργανώνουν την κοινωνική δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη». 

Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονται  σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με παιδιά σχολικής ηλικίας, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες. 

Συγκεκριμένα «Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης» πρόκειται να τοποθετηθούν σε βιβλιοπωλεία της πόλης του Ηρακλείου, ώστε όποιος/α επιθυμεί να προσφέρει κάποιο σχολικό είδος (τετράδια, μολύβια, ξύστρες, τσάντες, βιβλία κ.ά.), να το τοποθετεί μέσα στο «καλάθι της αλληλεγγύης». Στη συνέχεια τα είδη που θα συλλέγονται θα μοιράζονται στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη με ευθύνη των σχολικών μονάδων.

Με τη στήριξή σας όλα τα παιδιά θα έχουν τα απαραίτητα για τη σχολική τους φοίτηση, αποδεικνύοντας έτσι ότι η αλληλεγγύη μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα μας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: 
Στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», στο τηλ: 6984 307507
Στο Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου: 2810 282303
Στο Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι», στο τηλ.: 6940 156407 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook