Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας καθώς το μεησμέρι ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής και οι ευρωπαίοι ηγέτες φέρεται ότι είναι έτοιμοι να δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα χρέους.

Στην Σύνοδο, όπως αναφέρει το real.gr,  θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά οι επικεφαλής των τραπεζικών ενώσεων των χωρών της ευρωζώνης. Από την ελληνική πλευρά θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που δέχθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Επίσης, στις Βρυξέλλες είναι ήδη από την Δευτέρα το βράδυ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα παρευρεθεί και στην Σύνοδο Κορυφής.

Σε ό,τι αφορά τα επικρατέστερα σενάρια για την λύση του προβλήματος του χρέους φαίνεται να προκρίνεται η επαναγορά ομολόγων, η επιμήκυνση ορισμένων εξ αυτών αλλά και η εγγυήσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως ακόμη και σε περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας θα συνεχίζει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα στηρίζοντας με ρευστότητα το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής της ΕΚΤ βρέθηκε χθες το βράδυ στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μάρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook