Σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, έκανε ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Πισιμίσης. Και όλα αυτά με αφορμή τις κλοπές χιλιάδων νοσοκομειακών σεντονιών, ακόμη και σεντονιών από τα χειρουργεία. Βρέθηκαν σεντόνια ακόμα και στα πλοία της γραμμής Πάτρας – Ανκόνας

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πισιμίσης, «τα σεντόνια είναι μόνο ένα πρόβλημα και όχι το μεγαλύτερο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία τα λύνουμε ένα – ένα.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι από χρόνια αρρωστημένη, διότι δεν υπάρχει καμία καταμέτρηση, καμία στατιστική, δεν μετριέται η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα των εργαζομένων και των κλινικών και των νοσοκομείων. Είναι όλα στον αέρα. Αυτή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία.

Χαμός με τα σεντόνια σε όλα τα νοσοκομεία

Το πρόβλημα των σεντονιών δεν είναι του Ρίου. Είναι σε όλα τα νοσοκομεία στην Ελλάδα. Το «Γεννηματάς» χάνει 5.000 σεντόνια το χρόνο, ο «Ευαγγελισμός» άκουγα τις τελευταίες μέρες, ότι επειδή δεν έχει καθόλου σεντόνια χρησιμοποιούσε δυο φορές άπλυτα σεντόνια. Αν αληθεύει αυτό, είναι ντροπή.

Απ’ την άλλη πλευρά δεν είναι ευθύνη και του συστήματος αυτό. Δηλαδή, όταν εγώ μέσα σε ενάμιση μήνα είχα αγοράσει 2.500 σεντόνια …δεν μπορεί να δουλεύει ο ελληνικός λαός και να χρηματοδοτεί τις κλοπές των σεντονιών. Δεν μπορεί να ακούω ότι βρέθηκαν σεντόνια στα πλοία της γραμμής Πάτρας – Ανκόνας με τη σφραγίδα του νοσοκομείου. Υπάρχουν κλοπές. Δεν ξέρω από που προέρχονται, σίγουρα όμως προέρχονται και από τους συνοδούς των ασθενών. Τους έχουν δει κιόλας. Απλά, ορισμένα άτομα δεν είχαν το κουράγιο και την αρμοδιότητα να τους «συλλάβουν».

Κλέβουν οι πάντες

Από ένα σημείο λοιπόν, η διοίκηση αποφάσισε, οπουδήποτε υπάρχει εστία κακοδαιμονίας, εστία διαφθοράς, εστία ατασθαλίας, να την καταπολεμά στη ρίζα της. Σε ότι αφορά τα σεντόνια, δεν είναι το μόνο κακό. Υπάρχουν κλοπές ακόμα και πράσινων σεντονιών, που σημαίνει χειρουργείων. Που σημαίνει ότι αυτά δεν τα απλώνουν στο σπίτι τους. Δεν κοιμούνται στα πράσινα σεντόνια.

Ούτε τα κλέβουν, όπως θέλουν να δείχνουν, ορισμένες κοινωνικές ομάδες. Κλέβουν οι πάντες. Όποιος μπορεί να κλέψει, το κάνει και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Εγώ τι έκανα; Έβαλα να υπογράφουν αυτό το υλικό, σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτα και όταν θα φεύγουν θα πρέπει να παραδίδουν το αντίστοιχο υλικό. Το 99% του πληθυσμού εντός και εκτός νοσοκομείου, συμφωνούν μαζί μας. Υπάρχει και το 1% που αντιδρά. Οτιδήποτε θίγουμε, είτε συμφέροντα, είτε ένα στάτους κβο θίγεται, όλοι είναι υπέρ των τομών και των αποφάσεων και των μεταρρυθμίσεων. Όταν πας να κάνεις τομή σε κάτι που τους αφορά, όλοι είναι εναντίον.

Οι ραπτομηχανές σε «αχρηστία» του Ρίου

Υπολόγισα με τα στελέχη του νοσοκομείου πόσο κοστίζει το σεντόνι το έτοιμο και πόσο θα κόστιζε εάν αγοράζαμε την καλύτερη ποιότητα σεντονιού σε ύφασμα, σε τόπι και το ράβαμε μόνοι μας εδώ με μια γαζώτρια. Μας έρχεται περίπου μισή τιμή, με την καλύτερη ποιότητα σεντονιού, που δεν θα φθαρεί και τόσο γρήγορα. Σας πληροφορώ εν τω μεταξύ ότι έχει τις ραπτομηχανές επαγγελματικές. Υπάρχει οργανωμένο ραφείο δηλαδή και αντί να ράβουμε σεντόνια, αγοράζουμε έτοιμα.

Είναι εντολή της πολιτικής ηγεσίας. Θα κόψουμε χρήματα, γιατί θα έχουν όφελος και οι ασθενείς και θα σώσουμε χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Σε όποιον αρέσει. Εγώ θα προχωρήσω.

Η μόνη σύμβαση που έχω κάνει είναι με τον Έλληνα ασθενή. Όλες οι άλλες συμβάσεις είναι υπό αίρεση και υπό αμφιβολία από εμένα».

Ο κ. Πισιμίσης μίλησε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» με αφορμή τις κλοπές που έχουν παρατηρηθεί στα σεντόνια του νοσοκομείου του Ρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook