Οι διαδικασίες για την τοποθέτηση ενός επιπλέον γιατρού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών δρομολογήθηκαν, έπειτα από παρέμβαση της δημάρχου Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Μετά από σχετική επίσκεψη της δημάρχου Φαιστού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, αλλά και εκτενέστατη ενημέρωση της από την προϊσταμένη και το προσωπικό του Κέντρου, άμεση ήταν η ενεργοποίηση της για την έναρξη διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας στο δήμο Φαιστού.

Η δήμαρχος με υπόμνημα της προς τον υπουργό κ. Λοβέρδο, αφού ενημέρωνε για τη δυσκολία της κατάστασης, ζητούσε την άμεση παρέμβαση του, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, αλλά και ορθότερος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Του υπομνήματος είχε προηγηθεί και προσωπική επικοινωνία με τον υπουργό.

Έπειτα από την απαιτούμενη άσκηση πιέσεων, η Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης επικοινώνησε με το δήμο Φαιστού σήμερα, ζητώντας του να υποδείξει ποια ειδικότητα θεωρείται περισσότερο αναγκαία για την περιοχή.

Μετά από σύσκεψη με τον υπεύθυνο τομέα Υγείας του δήμου κ. Γιώργο Δουλγεράκη, αποφασίστηκε πως πρέπει να γίνει αίτημα για ιατρό γενικής ιατρικής, το οποίο και ήδη έχει αποσταλεί στη Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν μπορεί παρά να θεωρείται ιδιαίτερα θετική για το δήμο Φαιστού, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού το Κέντρο Υγείας Μοιρών εξυπηρετεί γενικότερες ανάγκες» ανέφερε σε δηλώσεις της η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και πρόσθεσε:

«Μπορεί ο ένας γιατρός επιπλέον να μην επιλύει όλα τα προβλήματα, συμβάλει ωστόσο στην πιο εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, αλλά και στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Εμείς θέλομε να ευχαριστήσουμε από την πλευρά μας τόσο τον κ. υπουργό, όσο και το υπουργείο για την ενεργοποίηση του, ευχόμενοι πως μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία. Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας βέβαια δεν έχουν εξαλειφθεί και γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζουν οι διεκδικήσεις, διότι η Δημόσια Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό αδιαπραγμάτευτο, που παραμένει από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook