Ξεκινούν  την Κυριακή 17/7/2016 οι 6ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016, οι οποίες και οργανώνονται επί 31 συναπτά χρόνια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, και αποτελούν πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Πόλης μας κι όχι μόνο.

Οι φετινές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2016 έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΠΡΩΙ        

  • 08.00 Θεία Λειτουργία  στην εκκλησία Αγίας Αικατερίνης, μετά αρτοκλασίας υπέρ υγείας, προόδου και ευημερία, των Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.       
  • Τέλεση Μνημόσυνου-αφιέρωμα εις ανάμνηση των 30 χρόνων από την κοίμηση του πρώτου ιερέα της Ενορίας μας πατρός Χριστόφορου Αντωναράκη, και Επιμνημόσυνη Δέηση για τα αποβιώσαντα Τακτικά και Επίτιμα Μέλη του Συλλόγου μας. 
  • Για την προσφορά και το έργο του πατέρα Χριστόφορου Αντωναράκη στη Συνοικία μας θα ομιλήσει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, κος Μηνάς Μαυροειδής. 
  • Των ιερών Ακολουθιών θα χοροστατήσει ο Πανοσιολογιότατος Ηγούμενος της Ι.Μ. Επανωσήφη πατέρας Βαρθολομαίος.
  • 10.30 Εγκαίνια έκθεσης με πρωτότυπα και ενδιαφέροντα έργα εκείνων που συμμετείχαν στα φετινά επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου μας όπως: ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ, ΚΟΠΤΙΚΗΣ – ΡΑΠΤΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ καθώς επίσης με φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του αείμνηστου πατρός Χριστόφορου Αντωναράκη.

 ΒΡΑΔΥ   

  • 20.45  Προσέλευση Κοινού
  • 21.00 Ένα εξαιρετικό μεγάλο μουσικό αφιέρωμα αφιερωμένο στο Μάνο Ελευθερίου, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους. 

Έχει συγγράψει μέχρι τώρα εννέα ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα, πάνω από 400 τραγούδια και έχει επιμεληθεί διάφορα λευκώματα βασισμένα σε προσωπικές συλλογές του.

Παράλληλα έχει εργαστεί ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.
Οι στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από όλους σχεδόν τους διαπρεπείς Έλληνες συνθέτες, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Σπανός, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Χρήστος Λεοντής κ.α.

Θεωρείται ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκφραστές του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

Η μεγάλη Μικτή Χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης, θα αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το αφιέρωμα στο μεγάλο Μάνο Ελευθερίου, υπό την διεύθυνση της πολύ γνωστής και καταξιωμένης μουσικού κας Λένας Χατζηγεωργίου και στο πιάνο ο επίσης καταξιωμένος μουσικός κος Νίκος Βλαζάκης. Σολίστ ο επίσης γνωστός και καταξιωμένος μουσικός Γιάννης Κασσωτάκης.

Καθημερινά,απο τις 7-9μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της νέας εκκλησίας μας, θα λειτουργεί έκθεση με πρωτότυπα έργα αγιογραφίας, κοπτικής ραπτικής, παραδοσιακού κεντήματος, ζωγραφικής των συμμετέχοντων στα αντίστοιχα φετινά επιμορφωτικά τμήματα του συλλόγου μας.

Επίσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών και προσωπικών αντικειμένων του αείμνηστου Π.Χριστόφορου Αντωναράκη.Στην ίδια αίθουσα τις ίδιες μέρες και ώρες, θα παραλαμβάνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται ψυγείο, για όσους επιθυμούν να στηρίξουν συνανθρώπους τους που χρήζουν βοήθειας

Με ειλικρινά αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης
                                 Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας

Μηνάς  Γρ.  Μαυροειδής                           Ασημίνα Δοκιανάκη

   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook