Η κυβέρνηση επικοινώνησε αρμοδίως με τις τουρκικές αρχές προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για την ταχύτερη επιστροφή του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τους 8 επιβαίνοντες που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, η κα. Γεροβασίλη τόνισε ότι «θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο, αλλά στην εξέταση του αιτήματός τους θα ληφθεί υπόψιν ότι συμμετείχαν σε απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού καθεστώτος και της συνταγματικής τάξης στη γείτονα χώρα». 

Η κα Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι μόλις το τουρκικό ελικόπτερο υπέβαλε κατεπείγον αίτημα προσγείωσης λόγω μηχανικής βλάβης, η ηγεσία του ΥΕΘΑ επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό ο οποίος έδωσε εντολή να γίνει το αίτημα αποδεκτό ενώ τηρήθηκαν και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες μεταξύ άλλων και η παρακολούθησή του από 2 ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Σημειώνεται πως οι επιβαίνοντες έχουν συλληφθεί και όπως έγινε γνωστό είχαν αφαιρέσει από τις στολές τους όλα τα διακριτικά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook