Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Καλυβών από το απόγευμα 24 Ιουλίου μέχρι το απόγευμα 27 Ιουλίου θα βρίσκεται η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου η επονομαζόμενη «Χαρά των Θλιβομένων». Η εν λόγω εικόνα είναι προστάτιδα και έφορος του ομώνυμου Μοναστικού Οίκου στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους. Την εικόνα θα συνοδεύει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Ριγανάς.

Όσοι πιστοί επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν και να προσευχηθούν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά την παραμονή της εικόνας. 

Δείτε το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων:

Κυριακή 24 Ιουλίου

Η υποδοχή θα γίνει έξω από τον ναό της Αγίας Παρασκευής στις 7.00 μμ. Την εικόνα θα υποδεχθεί ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Δαμασκηνός και θα ακολουθήσει Δοξολογία.
8.00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Παναγίας  
10.30 Αγρυπνία (Όρθρος – Θ. Λειτουργία)

Δευτέρα 25 Ιουλίου

12.00 Ακολουθία των Ωρών και Ιερό Ευχέλαιο
7.30 Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου π. Δαμασκηνού. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Ριγανάς.  
10.00 Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής

Τρίτη 26 Ιουλίου

7.00 Όρθρος – Θ. Λειτουργία – Λιτάνευση των εικόνων της Αγίας Παρασκευής και της Παναγίας Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.
7.30 μ.μ. Απόδειπνο - Χαιρετισμοί της Παναγίας

Τετάρτη 27 Ιουλίου 

7.00 Όρθρος – Θ. Λειτουργία - Μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των Δωρητών του Ιερού Ναού.
6.00 Ιερά Παράκληση της Παναγίας - Αποχαιρετισμός της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας «Χαρά των Θλιβομένων».