Το μέλλον και οι προοπτικές της κτηνοτροφίας συζητήθηκαν στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ημερίδας που πραγματοποίησαν από κοινού ο δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαρού.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας η οποία έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ζαρού, τέθηκαν επί τάπητος σημαντικότατα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την κτηνοτροφία, αλλά και την ανάπτυξη εν γένει, η οποία θα βασίζεται στα νέα πρότυπα που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το παρών στην εκδήλωση ως ομιλητές έδωσαν η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ π.κ. δρ. Αλέξανδρος Στεφανάκης και το μέλος της οργάνωσης εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης «Φοίνιξ» κ. Δημήτρης Ψαρράς. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού κ. Γιάννης Κοκαράκης.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής εισήγησης της η δήμαρχος Φαιστού, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της κτηνοτροφίας αλλά και στις προοπτικές της, κάνοντας λόγο τόσο για την ανάγκη ανάπτυξης ευρύτερων συνεργασιών, αλλά και για την ανάγκη δημιουργίας διαύλων δήμου με το Κράτος, την Περιφέρεια, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου, επεσήμανε τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης για ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και επέμεινε επίσης στο γεγονός πως πρέπει τόσο οι φορείς, όσο και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι να κινήσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να πείσουν για την αξιοπιστία τους την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενώσεων κτηνοτρόφων στάθηκε από την πλευρά του ο δρ. Αλέξανδρος Στεφανάκης. Ο δρ. Στεφανάκης τόνισε πως απαιτείται μια συντονισμένη συνεργατικό δράση, αλλά και μια οργάνωση η οποία θα ξεκινά πρώτα από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους και μετά θα επεκτείνεται στους φορείς και την αυτοδιοίκηση.

Στη σπουδαιότητα των περιβαλλοντικών δεδομένων έδωσε βαρύτητα ο κ. Δημήτρης Ψαρράς. Ο κ. Ψαρράς τόνισε πως δεν αρκεί πλέον ο απλός σχεδιασμός αποδοτικότητας για ένταξη σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πρέπει να υπάρχει επίσης μια περιβαλλοντική στόχευση και μια κατεύθυνση με γνώμονα την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook