Μέσα στη νύχτα το βράδυ της Παρασκευής, δεκάδες στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της Τουρκίας, κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της χώρας TRT.

Εισέβαλαν στον χώρο, έσπασαν το σύστημα εισόδου με κλωτσιές, έδιωξαν τους εργαζόμενους από τον χώρο και τους παρουσιαστές και είχαν αυτοί πλέον τον έλεγχο του κρατικού καναλιού της Τουρκίας για κάποιες ώρες.

Οι εκπομπές των καναλιών του TRT είχαν σταματήσει τόσο στην τηλεόραση όσο και ιντερνετικά, ενώ υπήρχε πρόβλημα και στο ενημερωτικό site του σταθμού. 

Τουρκάλα παρουσιάστρια του κρατικού τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου Tijen Karas ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση μια ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού.

Χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει τις κινήσεις των στρατιωτών από τη στιγμή που έφτασαν στον χώρο, μέχρι και όταν απέκτησαν τον έλεγχο του TRT.

Λίγες ώρες μετά και αφού η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε, οι μετέχοντες στο πραξικόπημα παραδόθηκαν στους αστυνομικούς, που τους έβαλαν σε κλούβες, ενώ ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το κτίριο επευφημούσε.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook