Δύο μόλις 24ωρα πέρασαν από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία και το Reuters αποκαλύπτει σχέδιο δολοφονίας του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Στο δημοσίευμά του το πρακτορείο αποκαλύπτει μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες το βράδυ της Παρασκευής δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 που έλεγχαν πραξικοπηματίες πλησίασαν το αεροσκάφος που μετέφερε τον τούρκο πρόεδρο και το “παρενοχλούσαν”.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν διακοπές και λόγω των εξελίξεων επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη. 

Όπως δήλωσε πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος:

«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο.Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

Το περιστατικό αυτό επιβεβαίωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν βρέθηκε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα», επισημαίνοντας ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια. Σχολιάζοντας το περιστατικό άλλος αξιωματούχος είπε: «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook