Το θέμα της ηχορύπανσης στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από παρέμβαση της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου , παρευρέθηκε αντιπροσωπεία των πολιτών κατά της ηχορύπανσης. “Κάναμε ένα σύλλογο για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Είμαστε ζόμπι,  δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια” τόνισε ο εκπρόσωπος των πολιτών κατά της ηχορύπανσης, Παύλος Ποτουρίδης, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι φοβούνται ακόμα και για την προσωπική τους ασφάλεια. “Έχουμε μπλέξει με ανθρώπους της νύχτας και μάλιστα κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε κάποιο χαντάκι εάν συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν υπάρχει κράτος; Δεν υπάρχουν νόμοι”, αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος των πολιτών κατά της ηχορύπανσης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι με τη βοήθεια του γραμματέα του δήμου, ήλεγξε όλη την αλληλογραφία,  ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία από τις υπηρεσίες του δήμου.
 
Παράλληλα ο κ. Λαμπρινός αποκάλυψε ότι η επιτροπή ποιότητας ζωής πήρε προχθές 12 άδειες καταστημάτων που παρανομούσαν, ενώ τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει την πολιτική βούληση να επιλύσει το πρόβλημα της ηχορύπανσης. 

“Προχθές η επιτροπή ποιότητας ζωής πήρε 12 άδειες. Θα τις πάρουμε όλες εάν χρειαστεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή για το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι έκριναν ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερο το πλαισιο λειτουργίας ενός καταστήματος που έχει σφραγιστεί, μειώνοντας το “εύλογο χρονικό διάστημα για τον καταστηματάρχη από 15 σε 5 ημέρες.

Τέλος , ο κ. Λαμπρινός έστειλε για άλλη μια φορά “μήνυμα” σε όσους καταστηματάρχες δεν συμμορφώνονται , λέγοντας χαρακτηριστικά “Μην παίζετε με τη δουλειά σας”

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος των Ενεργών Πολιτών, Γιώργος Μανδαλάκης, κατά την τοποθέτηση του, υπογράμμισε ότι ότι απαιτείται καλύτερος συντονισμός και συνεργασία μεταξύ του δήμου και της ελληνικής άστυνομίας για την επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook