Από την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 άνοιξε και πάλι για το κοινό ανανεωμένο και με διπλασιασμένους τους χώρους του το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά, που περιλαμβάνει πλέον και τη νέα πτέρυγα με τη Συλλογή Κρητικών Υφαντών της κυρίας Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη.

Το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά, που λειτουργεί από το 1988, στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτήριο, παλαιό ελαιοτριβείο (φάμπρικα) του 19ου αιώνα, στο Πισκοπιανό Χερσονήσου. Το κτίσμα αποτελεί δωρεά προς την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών του Μενελάου Γ. Παρλαμά, συνιδρυτή της Ε.Κ.Ι.Μ. και προέδρου της για περισσότερο από σαράντα έτη. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια το Α.Μ.Μ.Π. ανακαινίσθηκε και ενοποιήθηκε με παρακείμενη οικία, η οποία δωρήθηκε στην Ε.Κ.Ι.Μ. από την κυρία Λιάνα Παρλαμά.

Με τη συνδρομή του Π.Ε.Π. Κρήτης διαμορφώθηκε εκεί μια νέα πτέρυγα αφιερωμένη στην κρητική υφαντική, με υλικό που προέρχεται από την Συλλογή υφαντών της κυρίας Θεανώς Μεταξά – Κανακάκη και την Εθνογραφική Συλλογή της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Οι ώρες λειτουργίας του Α.Μ.Μ.Π είναι από Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 17.00 (Κυριακή κλειστά). Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου είναι 4€, του μειωμένου 3€, ενώ σχολικές ομάδες, παιδιά κάτω των 12 ετών και κάτοχοι της Κάρτας Πολιτισμού ή του ICOM έχουν ελεύθερη είσοδο.

Τα επίσημα εγκαίνια του ανανεωμένου Αγροτικού Μουσείου θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ το φυλλάδιο του νέου Μουσείου