Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στις 20:00, στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης στην Χαλέπα Χανίων,  παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Ελευθέριος Βενιζέλος. Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του: ιδεολογικές αφετηρίες και επιρροές.» που αποτελεί συνέκδοση του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. 

Την παρουσίαση θα κάνουν η Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, ο Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, πρ. Βουλευτής και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Υπουργός. 

Ο συλλογικός τόμος αποτελεί μια προσπάθεια να αναδειχθούν η θεωρητική συγκρότηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, οι ιδεολογικές αντιλήψεις του, τα φιλοσοφικά ρεύματα που τον επηρέασαν από τη νεότητά του και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ιδεολογικό οπλοστάσιο του πολιτικού Βενιζέλου θεμελιώνεται σε μια επεξεργασμένη ιδεολογική ταυτότητα, και στην ικανότητά του να συνδυάζει τις ποικίλες ιδεολογικές επιρροές, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις εκάστοτε ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν στον ελληνικό χώρο.

Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο των πανελλήνιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την επέτειο των 80 ετών από τον θάνατο του μεγάλου πολιτικού. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook