Η έλλειψη ξεκάθαρων ευρωπαϊκών αποφάσεων γίνεται «αργός θάνατος» για την ελληνική οικονομία, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων, καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να πάρουν «αποφάσεις άμεσα».

Μιλώντας από τα κεντρικά της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) στο Reuters, σύμφωνα με το in.gr, o υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αλλά αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις για τις λεπτομέρειες του υπό συζήτηση σχεδίου.

Στην επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Μ.Χρυσοχοΐδης είπε ότι είναι αδύνατον να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αν δεν υπάρξει τελική λύση για το χρέος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα, άμεσα».

«Η απουσία λήψης αποφάσεων είναι καταστροφή για την Ευρώπη, και στην Ελλάδα είναι αργός θάνατος για την οικονομία μας, για το αίσθημα του λαού μας και για τις επιχειρήσεις μας» ανέφερε.

Χωρίς «μια τελική λύση, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στο θέμα της ανάπτυξης» είπε, σημειώνοντας την πεποίθησή του ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα θα κάνουν το καθήκον τους…και θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ευρώπης, των κρατών και των λαών της Ευρώπης».

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης ανέφερε στους εκπροσώπους των γερμανικών επιχειρήσεων πως το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα του 2009 μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, λέγοντας στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα από την οποία μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook