Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος φορέας εκτέλεσης του έργου: «Προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία».

Τα παραπάνω έκανε γνωστά με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Κουτσούκος. Η υλοποίηση του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία δρομολογήθηκε με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κουτσούκου: «Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους πρώην Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και αφορά 1542 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία και 282.366 μαθητές».

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιάννης Κουτσούκος: « η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία για δύο λόγους.

Πρώτον, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων από την παιδική ηλικία ενθαρρύνει την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και καταναλωτικών προτύπων, καταπολεμά την παχυσαρκία, περιορίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή. Δεύτερον, η εφαρμογή του προγράμματος θα ενισχύσει την διάθεση φρούτων και την οικονομική θέση των παραγωγών μας.»

Να σημειωθεί πως ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη στην Κύπρο με σημαντική επιτυχία.