Τους 18 φτάνουν οι νεκροί στο Μαλάουι από την καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Μπίνγκου ουά Μουταρίκα που πραγματοποιούνται τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο Χένρι Τσιμπάλι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος Μουταρίκα πάντως απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την εξουσία. «Θα συνεχίσω να κυβερνώ τη χώρα μέχρι να αλλάξει το σύνταγμα», δήλωσε σε ομιλία του στο ραδιόφωνο.

«Το Μαλάουι κυβερνάται καλά», πρόσθεσε. «Η έλλειψη αποθεμάτων συναλλάγματος ή καυσίμων δεν μπορεί να θεωρηθεί σημάδι κακής διακυβέρνησης ή αποτυχίας ενός κράτους».

Στο Μαλάουι, μία από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, σημειώνεται έλλειψη καυσίμων από τον Ιούνιο οπότε η κυβέρνηση εξάντλησε τα αποθέματα συναλλάγματος της χώρας για να πληρώσει για τις εισαγωγές που πραγματοποίησε.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη διαμαρτύρονταν κατά του αυταρχισμού και της κακής οικονομικής διακυβέρνησης του Μουταρίκα. Στη διάρκεια των διαδηλώσεων σημειώθηκαν λεηλασίες και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook