Πρόσκληση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και η  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Στέλλας Αρκάδη (Στέλλας Εμμ. Κακατσάκη) «Η άλλη πύλη»,που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 8. μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (αίθουσα εκδηλώσεων) Άγιοι Πάντες Αποκορώνου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος – συγγραφέας Ρούλα Βουράκη και η τ. σχολική σύμβουλος – συγγραφέας Αγγέλα Μάλμου. Ποιήματα θα απαγγείλει η τ. διευθύντρια της ΕΡΑ Χανίων Άννα Μακράκη – Καρέλλα και ριζίτικα τραγούδια θα αποδώσουν μέλη του Παραδοσιακού Συλλόγου «Οι Ακρίτες».Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης.Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική και θα μας δώσει μεγάλη χαρά. 

Λίγα λόγια για την συγγαφέρα

Η Στέλλα Αρκάδη (φιλολογικό ψευδώνυμο της Στέλλας Εμμ. Κακατσάκη) γεννήθηκε στις Βρύσες Αποκορώνου, τελείωσε το Γυμνάσιο Βάμου, πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει Νομικά, αλλά «λοξοδρόμησε», κατά δήλωσή της, για το θέατρο και τη γραφή. Έχουν εκδοθεί σε βιβλία πριν από την «Άλλη πύλη» οι ποιητικές της συλλογές «Χωρίς εισαγωγικά», «Ευλογημένη βροχή», «Άνθη του κάκτου», «Η Νίκη της Σαμοθράκης», «Των αγαπημένων», «Των παιδιών», μια συλλογή με διηγήματα «Δέκα Νύχτες και δυόμισι παραμύθια, το θεατρικό «Τοπία και σώματα», κι ένα βιβλίο με παραμύθια και ιστορίες για νέους, με τον τίτλο «Παραμύθια της Γης.

Στην ποίηση, στην οποία έχει ιδιαίτερα διακριθεί, την Στέλλα Αρκάδη την ενδιαφέρουν τα απλά καθημερινά πράγματα. Τυχαίες στιγμές, μια συνομιλία, μια μνήμη απ’ τα παλιά, μια σκέψη. Να ένα δείγμα της ποιητικής της γραφής: Μπαίνει ένα κομμάτι φεγγάρι/ και έρχεται κατά πάνω μου/ καθώς κουρνιάζω στη νύχτα/ για να γλυτώσω απ’ το αδέσποτο κρύο./ Ξημερώνει ή νυχτώνει;/ Τρόμος δε μ’ αφήνει να καταλάβω/ πώς βρέθηκα σ’ αυτό το ερείπιο./ Έφυγα; Από πού;/ Τιμωρημένος σαν σκύλος/ που τόλμησε και γάβγισε το θεό.   

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook