Στο δημαρχείο Σφακίων ,την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 , και ώρα 22.00 ολοκληρώθηκε η  β΄ φάση αδελφοποίησης των Σφακίων με την κοινότητα Πωμού Κύπρου. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση «Συνάντηση με την παράδοση» κατά τη διάρκεια της οποίας είχε προγραμματιστεί να γίνει  η τελετή αδελφοποίησης.

Σε συνέχεια της αντίστοιχης διαδικασίας που είχε προηγηθεί στον Πωμό Κύπρου στις 22-02-2016 , ο δήμαρχος Σφακίων Ζερβός Ιωάννης ,ο πρόεδρος του Κοινοτικού συμβουλίου Πωμού Στυλιανού Ευάγγελος ,ο δημοτικός σύμβουλος Σφακίων και πρόεδρος του μουσικοχορευτικού συλλόγου «Τα Σφακιά» Μαρκουτσάκης Νικόλαος και   ο πρόεδρος του Σταυρόσχημου Πολιτιστικού Ομίλου Πωμού Πάφου Κύπρου Διονυσίου Άρης ,συνυπέγραψαν  πρωτόκολλα αδελφοποίησης με σκοπό την σύσφιξη των δεσμών που ενώνουν τους ιστορικούς και εθνικούς αγώνες Κύπρου και Κρήτης αντίστοιχα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και απονομή τιμητικών πλακετών μεταξύ των δύο συλλόγων. 

 «Δεν Ξεχνούμε» και για το λόγο αυτό ,κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  επίσης τιμήθηκε από τον Σύλλογο Πωμού Κύπρου ο Σφακιανός αγωνιστής Δεληγιαννάκης Γεώργιος ,ο οποίος τραυματίστηκε κατά την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο το 1974.

Ακολούθησε φιλοξενία από τον Μουσικοχορευτικό σύλλογο «Τα Σφακιά» ,υπό τους ήχους μουσικής τοπικών καλλιτεχνών και των δύο τόπων ,Κύπρου και Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook